Economie blijft groeien met verkrappende arbeidsmarkt - Beige Book

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 20:13

Wel onzekerheid over Amerikaanse politiek.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is gestaag blijven groeien en bedrijven bleven ook begin 2017 optimistisch, ondanks dat er onzekerheid heerst over de nieuwe regering. Dit bleek woensdag uit het door de Federal Reserve gepubliceerde Beige Book.

"Alhoewel contacten over het algemeen positief waren over de verwachtingen op de korte termijn, werden er door velen zorgen geuit over de politieke veranderingen door de nieuwe regering", zei het rapport.

Het Beige Book wordt samengesteld aan de hand van onderzoeken in de twaalf districten van de Amerikaanse centrale bank in de periode van begin januari tot halverwege februari.

"De arbeidsmarkten bleven begin 2017 krap en sommige districten maakten melding van een tekort aan arbeidskrachten", viel in het rapport te lezen. Er is met name een tekort aan ingenieurs en IT-specialisten. Hierdoor gaan de lonen omhoog, al valt dit tot nu toe niet echt terug te zien in de inflatie.

Op 14 en 15 maart vindt het volgende rentebesluit van de Fed plaats. Enkele bestuurders van de centrale bank hebben erop aangestuurd dat een renteverhoging goed mogelijk is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

7 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

25 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

39 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.