Eni buigt verlies om in winst

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 08:34

Italiaanse olieconcern betaalt dividend van 0,80 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) ENI heeft in het vierde kwartaal een verlies om weten te buigen in winst, dankzij een hogere omzet als gevolg van de hogere olieprijs en het wegvallen van eenmalige lasten. Dit maakte het Italiaanse olieconcern woensdag voorbeurs bekend.

"De resultaten in 2016 markeren de afronding van een radicale transformatie", zei CEO Claudio Descalzi in een toelichting op de cijfers. "De goedgevulde pijplijn van nieuwe en kwalitatief hoogwaardige projecten zullen bijdragen aan de verwachte productiegroei van gemiddeld 3 procent in de komende vier jaar jaar", voegde de topman toe.

ENI stelt een dividend voor van 0,80 euro per aandeel over het gehele boekjaar voor. Daarvan is reeds de helft al uitbetaald in de vorm van een interim dividend.

In de laatste drie maanden van 2016 boekte ENI een aangepast operationeel resultaat van 1,3 miljard euro, versus 1,1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde voor ENI een nettowinst van 340 miljoen euro, tegenover een nettoverlies van 8,7 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Over het hele boekjaar boekte ENI een nettoverlies van 1,5 miljard euro, tegen een verlies 8,8 miljard euro in 2015.

De omzet steeg van 15,1 miljard euro in het vierde kwartaal van 2015 naar 15,8 miljard euro het afgelopen kwartaal. In heel 2016 lag de omzet op 55,8 miljard euro, tegenover 72,3 miljard euro in 2015.

Outlook

Later op de dag publiceert ENI de financiële verwachtingen en korte en middellange termijn doelstellingen. Het olieconcern zal tevens het strategisch plan voor de periode van 2017 tot en met 2020 presenteren.

Het aandeel ENI sloot dinsdag 1,1 procent hoger op 14,52 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: uitspraak Koersplan positief voor Aegon

Slechts 10.000 tot 15.000 polissen geraakt.

46 minuten geleden - Lees verder

Delivery Hero stelt IPO prijs vast

Bezorgdienst verkoopt aandelen voor 25,50 euro per stuk.

59 minuten geleden - Lees verder

NS krijgt forse boete van ACM

Spoorbedrijf maakte misbruik van machtspositie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.