Kwartaalresultaat Ahold Delhaize beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 07:15

Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2016 zoals verwacht een lager, maar beter dan door analisten voorzien onderliggend operationeel resultaat geboekt en herhaalde de eerder afgegeven outlook voor 2017. Dit maakte het Nederlandse-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend.

"Ik ben erg tevreden over de resultaten van het vierde kwartaal met volumegroei en sterke marges en goede voortgang in onze in december aangekondigde Better Together strategie", zei CEO Dick Boer in een toelichting op de cijferrapportage.

Het onderliggend bedrijfsresultaat daalde met 3,9 procent tot 608 miljoen euro en de onderliggende nettowinst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,32 euro tegen 0,33 euro een jaar geleden.

De resultaten waren daarmee beter dan analisten hadden verwacht. Zij hadden gemiddeld een 9,5 procent lager onderliggend bedrijfsresultaat van 573,0 miljoen euro voorzien en een onderliggende winst per aandeel uit voortgezette activiteiten van 0,28 euro. 

De al op 19 januari bekendgemaakte pro forma omzet, wat een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk maakt, daalde van 15,7 miljard naar 15,5 miljard euro. Dit cijfer lag destijds iets boven de verwachting van analisten, die gemiddeld een omzet van 15,4 miljard euro hadden verwacht.

De aangepaste vergelijkbare pro forma omzet tegen constante valuta, in een vergelijkbaar aantal winkels en rekening houdend met een extra verkoopweek in het vierde kwartaal van 2015, steeg echter met 2,8 procent. De aangepaste pro forma omzet steeg in alle regio's met uitzondering van België.

Ahold Delhaize stelt aandeelhouders een dividend van 0,57 euro per aandeel in het vooruitzicht, wat een pay-out ratio van 48 procent betekent.

Het gefuseerde concern herhaalde de verwachting om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 220 miljoen euro in  2017 te behalen en in dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 20,06 euro.


Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.