McDonald's wil harder groeien en meer besparen

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 18:28

Handel in aanleg stilgelegd in aanloop naar beleggersdag.

(ABM FN-Dow Jones) McDonald's heeft de groeiplannen voor de komende jaren onthuld en liet tevens weten meer kosten te zullen gaan besparen. Dit bleek uit de strategische plannen die de fastfood keten woensdag tijdens een beleggersdag bekend maakte.

De initiatieven moeten ertoe leiden dat de omzet vanaf 2019 jaarlijks met 3 tot 5 procent toeneemt. De operationele marge moet groeien van krap 30 procent naar halverwege de 40 procent en voor de winst per aandeel mikt McDonald's op een hoge enkelcijferige procentuele groei. Ook wil de restaurantketen het rendement op geïnvesteerd kapitaal verhogen tot circa 25 procent, die nu minder dan 20 procent bedraagt.

Tot eind 2016 heeft McDonald's reeds voor 200 miljoen dollar aan kosten bespaard, waarmee het bedrijf goed op koers ligt voor de doelstelling om eind 2018 de kosten met 500 miljoen dollar te hebben teruggedrongen. McDonald's verwacht nu eind 2019 de kostenbasis met nog eens 5 tot 10 procent te hebben teruggedrongen.

McDonald's zal ook meer eigen aandelen gaan inkopen. Eind vorig jaar had McDonald's reeds voor 30 miljard dollar ingekocht en vandaag kondigde de uitbater van hamburgerzaken aan het aandeleninkoopprogramma te verhogen met 22 tot 24 miljard dollar voor de jaren tot en met 2019. Volgens de onderneming een blijk van vertrouwen in de lange termijn strategie en doelstellingen.

In aanloop naar de bekendmaking van de strategische plannen die McDonald's bekendmaakte werd de handel in het aandeel stilgelegd op een koers van 128,07 dollar. Dit was 0,3 procent meer dan de slotkoers op dinsdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

16 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

34 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

47 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.