Omzet Best Buy valt tegen

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 13:31

Beleggers reageren teleurgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Best Buy heeft in het vierde kwartaal een hoger operationeel resultaat geboekt op een iets lagere omzet en kondigde aan om meer uit te willen keren aan aandeelhouders. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer.

"In het vierde kwartaal hebben we een omzet van 13,5 miljard dollar gerealiseerd die ongeveer in het midden van onze uitgesproken verwachting uitkwam [van 13,4 miljard en 13,6 miljard dollar], verbeterden wij het bedrijfsresultaat met 80 basispunten en realiseerden we een aanzienlijk hoger dan verwachte groei van de winst", aldus CEO Hubert Joly.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 28 januari 2017, realiseerde Best Buy een operationeel resultaat van 881 miljoen dollar, in vergelijking tot 771 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 607 miljoen dollar, versus 479 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde het afgelopen kwartaal licht van 13,6 miljard dollar naar 13,5 miljard dollar. Analisten mikten op een omzet van 13,6 miljard dollar.

Outlook 

Best Buy voorziet voor het huidige boekjaar een omzetgroei van circa 1,5 procent en een groei van het aangepast operationeel resultaat van 1 tot 5 procent op basis van een boekjaar van 53 weken.

Voor het eerste kwartaal voorziet Best Buy een omzet van 8,2 miljard tot 8,3 miljard dollar. De aangepaste winst zal in het eerste kwartaal naar verwachting variëren van 0,35 tot 0,40 dollar per aandeel.

Nieuw aandeleninkoopprogramma

Best Buy kondigde aan om in de komende twee jaar voor 3 miljard dollar aan eigen aandelen in te willen kopen en bovendien het kwartaaldividend met 21 procent te gaan verhogen tot 0,34 dollar per aandeel.

Het aandeel Best Buy noteerde in de elektronische handel voorbeurs 9,2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

35 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.