Talpa verhoogt bod op TMG

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 07:29

Talpa biedt nu 6,35 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa heeft het bod op Telegraaf Media Groep verhoogd. Dit heeft het mediabedrijf van John de Mol woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

Talpa verhoogde zijn bod van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel TMG. Talpa heeft het boekenonderzoek inmiddels succesvol afgerond en ook gesprekken met het bestuur en de commissarissen van TMG gevoerd.

Talpa zei woensdag dat het de strategie en plannen zoals geformuleerd door het senior management en de raad van bestuur van TMG, en goedgekeurd door de raad van commissarissen, onderschrijft en ondersteunt.

Talpa zal TMG dan ook ondersteunen om de huidige strategie uit te voeren inclusief het bestaande 'Terra Nova' plan, wat het startpunt zal zijn voor een verdere acceleratie van de groeistrategie van TMG. De combinatie zal zich volgens Talpa primair richten op het realiseren van groei en opbrengstsynergiën in plaats van kostenbesparingen.

Talpa beoogt geen significante besparingen en afvloeiing van werknemers, anders dan wat reeds besloten en aangekondigd is door TMG.

TMG zal een separate entiteit vormen binnen Talpa met een eigen directie en onafhankelijke redactieraden en de identiteit van TMG en haar merken, waaronder De Telegraaf, zullen behouden blijven.

Talpa heeft afspraken en bescherming voorgesteld in het concept fusieprotocol om de status van TMG en de positie van haar werknemers en redactieraden binnen de combinatie te waarborgen. Onafhankelijke commissarissen zullen daarbij nakoming van deze afspraken kunnen afdwingen, aldus Talpa.

Talpa zegt op basis van 'certain funds" over direct beschikbare geldmiddelen te beschikken om het voorgenomen verhoogde bod te financieren. Het is de intentie dat het verbeterde voorgenomen bod zal worden uitgebracht door Talpa of door één van haar groepsmaatschappijen.

Het Belgische Mediahuis had ook al een bod van 5,90 op TMG uitstaan. Samen met de aangekochte aandelen van Navitas en Delta Lloyd heeft Mediahuis inmiddels 17,94 procent van de aandelen TMG in bezit. In combinatie met VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door de familie Van Puijenbroek, beschikken de twee partijen over een absolute zekerheid van 59,24 procent van de aandelen TMG, zo liet Mediahuis recent weten.

Talpa meldde woensdag dat het in exclusieve onderhandeling treden met het consortium en daarmee de onderhandelingen met Talpa opschorten, niet in het belang is van TMG en de bij TMG betrokken stakeholders.

Zoals eerder al door Talpa aangegeven zal het concept biedingsbericht voor 17 april 2017 door Talpa bij toezichthouder de AFM ingediend worden.

Het aandeel TMG sloot dinsdag op een groen Damrak vlak op 5,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

14 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

47 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71