Update: Talpa verhoogt bod op TMG

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 13:57

Talpa biedt nu 6,35 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa heeft het bod op Telegraaf Media Groep verhoogd. Dit heeft het mediabedrijf van John de Mol woensdag voorbeurs bekendgemaakt.

Talpa verhoogde zijn bod van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel TMG. Talpa heeft het boekenonderzoek inmiddels succesvol afgerond en ook gesprekken met het bestuur en de commissarissen van TMG gevoerd.

Talpa meldde woensdag dat het in exclusieve onderhandeling treden met het consortium en daarmee de onderhandelingen met Talpa opschorten, niet in het belang is van TMG en de bij TMG betrokken stakeholders.

Talpa heeft afgelopen zondag 26 februari 2017 aan de raad van commissarissen haar intentie kenbaar heeft gemaakt om haar initiële bod op korte termijn te verhogen. Mede gelet daarop is het onbegrijpelijk dat de waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen, Jan Nooitgedagt, dinsdagmiddag telefonisch aan Talpa heeft laten weten dat hij "de regie naar zich toetrekt" en om, halverwege het proces, in exclusieve onderhandeling te treden met het consortium en die met Talpa op te schorten. Voor dit abrupte afbreken van het door TMG in gang gezette proces bestaat volgens Talpa geen valide reden en is volgens de onderneming van John de Mol in strijd met de verplichting om een level playing field te waarborgen.

TMG gaf hier woensdag op vragen van ABM Financial News verder geen commentaar en zal, als daar aanleiding voor is, met een bericht naar buiten treden.

Op 31 januari dit jaar bracht TMG nog een persbericht uit met als kop 'TMG creëert level playing field'. Op de vraag of dit nog steeds opgeld doet, was de reactie van TMG opnieuw "geen commentaar".

De Vereniging van Effectenbezitters vraagt zich tegenover ABM Financial News af, wat er sinds het persbericht van TMG van 31 januari is veranderd, gesteld dat de lezing van Talpa klopt.

Talpa zei woensdag verder dat het de strategie en plannen zoals geformuleerd door het senior management en de raad van bestuur van TMG, en goedgekeurd door de raad van commissarissen, onderschrijft en ondersteunt.

Talpa zal TMG dan ook ondersteunen om de huidige strategie uit te voeren inclusief het bestaande 'Terra Nova' plan, wat het startpunt zal zijn voor een verdere acceleratie van de groeistrategie van TMG. De combinatie zal zich volgens Talpa primair richten op het realiseren van groei en opbrengstsynergiën in plaats van kostenbesparingen.

Talpa beoogt geen significante besparingen en afvloeiing van werknemers, anders dan wat reeds besloten en aangekondigd is door TMG.

TMG zal een separate entiteit vormen binnen Talpa met een eigen directie en onafhankelijke redactieraden en de identiteit van TMG en haar merken, waaronder De Telegraaf, zullen behouden blijven.

Talpa heeft afspraken en bescherming voorgesteld in het concept fusieprotocol om de status van TMG en de positie van haar werknemers en redactieraden binnen de combinatie te waarborgen. Onafhankelijke commissarissen zullen daarbij nakoming van deze afspraken kunnen afdwingen, aldus Talpa.

Talpa zegt op basis van 'certain funds" over direct beschikbare geldmiddelen te beschikken om het voorgenomen verhoogde bod te financieren. Het is de intentie dat het verbeterde voorgenomen bod zal worden uitgebracht door Talpa of door één van haar groepsmaatschappijen.

Het Belgische Mediahuis had ook al een bod van 5,90 op TMG uitstaan. Samen met de aangekochte aandelen van Navitas en Delta Lloyd heeft Mediahuis inmiddels 17,94 procent van de aandelen TMG in bezit. In combinatie met VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door de familie Van Puijenbroek, beschikken de twee partijen over een absolute zekerheid van 59,24 procent van de aandelen TMG, zo liet Mediahuis recent weten.

Zoals eerder al door Talpa aangegeven zal het concept biedingsbericht voor 17 april 2017 door Talpa bij toezichthouder de AFM ingediend worden.

Het aandeel TMG noteerde woensdag op een groen Damrak 3,8 procent hoger op 6,15 euro.

Update: om commentaar TMG en VEB toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis krijgt Amerikaanse opdracht voor bestrijding overstromingen

Opdracht heeft waarde van bijna 12 miljoen dollar.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Philips

Koersdoel naar 36,00 euro.

27 minuten geleden - Lees verder

Chemietak AkzoNobel waarschijnlijk naar private equity - media

Vijf partijen in de race voor overname volgens De Telegraaf.

41 minuten geleden - Lees verder

Vlakke opening Europese beurzen voorzien

Reeks aan Europese inkoopmanagersindexen op de rol.

51 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse industrie behaalt weer meer omzet

Omzetstijging van 7,3 procent in tweede kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,25 0,00% 0,00 5,25