Valuta: vooral Fed zet dollar hoger

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 09:36

Impact Trump blijkt neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft op de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Amerikaanse Congres per saldo niet al te veel beweging laten zien. De meeste impact hadden de uitspraken van verschillende bestuursleden van de Federal Reserve.

"De waarschijnlijkheid dat de Fed half maart met een renteverhoging naar buiten komt is flink toegenomen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Ondanks de recente stijging heeft de dollar moeite met hogere niveaus, op basis waarvan wij de euro voorlopig rond de 1,05 dollar zien", aldus Boele.

Boele wees in het licht van de relatieve traagheid in de dollarkoers op de goede macro-economische data uit de Verenigde Staten. "En met het oog op wat er in Europa, vooral ook politiek, speelt, zou je een veel lagere euro verwachten.

Voor woensdag zijn de ogen gericht op de verschillende inkoopmanagersindexen uit de eurozone en de Verenigde Staten. Later deze week gaat de aandacht uit naar een rede van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, die vrijdag in Chicago aantreedt.

De euro noteerde woensdag 0,4 procent lager op 1,0531 dollar. De dollar noteerde 0,6 procent hoger op 113,55 yen. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fitch handhaaft hoogste kredietrating Nederland

AAA rating met stabiele outlook.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Logisch herstel volgens CMC Markets.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.