Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 14:49

Speech Trump voor Congres maakt geen indruk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden pakweg een half uur voor de openingsbel 0,8 procent in het groen.

Beleggers reageren ingetogen op de toespraak van president Donald Trump dinsdag voor het Congres, aangezien er volgens hen niets nieuws in de toespraak werd gemeld en de details van zijn economische plannen ontbraken. De president kondigde onder andere aan circa 1 biljoen dollar uit te willen geven aan infrastructurele projecten en herhaalde de belofte van "massale belastingvermindering" voor de middenklassen en belastingverlagingen voor bedrijven.  

"In plaats van aandacht voor de speech van president Trump voor het Congres is de focus inmiddels al weer verschoven naar de vraag of de Federal Reserve in maart de rente gaat verhogen", meldde marktanalist Yukio Ishizuki van Daiwa Securities. "Ik denk dat de Fed groen licht geeft voor een renteverhoging, tenzij het Amerikaanse banenrapport volgende week zeer slecht is", voegde hij toe.

San Francisco Fed-president John Williams zei dinsdag dat een renteverhoging in maart tijdens de beleidsvergadering van de centrale bank op 14 en 15 maart serieus in overweging genomen dient te worden. New York Fed-voorzitter William Dudley zei dat een verhoging in de "relatief nabije toekomst" tot de mogelijkheden hoort, met name gezien de huidige en verwachte economische prestaties.

"Ik denk dat het duidelijke optimisme van de Fed over de economie, zelfs als ze de Trump-boost negeren, het positieve sentiment op dit moment voedt", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Beleggers zijn niet bang voor tariefverhogingen, zoals in het verleden wel het geval was", voegde de marktvorser toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de persoonlijke inkomens en uitgaven in februari zijn gestegen met respectievelijk 0,4 en 0,2 procent. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als één van de graadmeters voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt, steeg in januari op maandbasis met 0,3 procent na een plus van 0,1 procent in december.

Tevens werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 5,8 procent. De marktindex steeg van 371,5 naar 392,9.

Na de openingsbel volgen op macro-economisch vlak de inkoopmanagersindexen voor de industrie van Markit Economics en ISM van februari, gevolgd door de Amerikaanse bouwuitgaven in januari, de wekelijkse olievoorraden en de Amerikaanse autoverkopen in februari. De Federal Reserve publiceert nabeurs het Beige Book.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent op 54,24 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,5 procent duurder werd op 56,78 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0524. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0536 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0581 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil en Chevron konden voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers. De twee energiereuzen houden vandaag hun respectieve analistendagen. Exxon Mobil noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger. Het aandeel Chevron steeg voorbeurs 0,2 procent.

Best Buy verloor 4,0 procent, nadat de Amerikaanse retailer over het vierde kwartaal een hoger operationeel rapporteerde op een iets lagere omzet. Naast de lager dan verwachte omzet stelde ook de zwakke outlook teleur.

Office Depot steeg voorbeurs 4,3 procent, nadat de retailer in kantoorartikelen over het vierde kwartaal een stijging van de winst rapporteerde op een lagere omzet. De cijfers waren beter dan verwacht.

Lowe's Corporation boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 663 miljoen dollar, ofwel 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 15,47 miljard dollar. De resultaten waren beter dan verwacht. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 8,7 procent hoger.

Dollar Tree won 0,4 procent, nadat het concern beter dan verwachte resultaten bekendmaakte over het vierde kwartaal.

Farmaceut Mylan overtrof met de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal de verwachtingen van analisten. Voor het huidige boekjaar voorziet het concern een winst per aandeel van 5,15 tot 5,55 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 5,33 dollar per aandeel. Mylan rekent in 2017 op een omzet variërend van 12,25 miljard tot 13,75 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,7 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.363,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.812,24 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent op 5.825,44 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.