Accell verkoopt minder fietsen tegen hogere prijs

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 07:49

Dividend van 0,72 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft in het afgelopen jaar minder fietsen verkocht, maar deed dit wel tegen een hogere prijs waardoor de omzet alsnog aantrok. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de fietsenfabrikant.

"Accell heeft voor het eerst in haar bestaan een omzet gerealiseerd van meer dan een miljard euro," aldus vertrekkend CEO René Takens in een toelichting op de kwartaalcijfers. "Met name het steeds groter wordende aandeel van e-bikes en fietsen uit het hogere segment heeft er toe geleid dat we tot dit omzetniveau zijn gekomen. De omzet uit e-bikes steeg in het afgelopen jaar met 33 procent op jaarbasis. De divisie is inmiddels goed voor 41 procent van de totale omzet. 

Verder meldde het bedrijf dat de groepsfinanciering is verlengd en verruimd met een vernieuwde vijfjarige faciliteit van in totaal 375 miljoen euro. "Dit biedt continuïteit in de financiering tegen betere condities", aldus Accell.

Accell verkocht in 2016 1,5 miljoen fietsen, hetgeen 11 procent minder was dan een jaar eerder. De fietsen werden wel verkocht tegen een 23 procent hogere prijs per fiets. ING mikte vooraf ook op circa 1,5 miljoen verkochte fietsen. Door de afname van het aantal verkochte fietsen en de effecten van reorganisaties namen de personeelskosten wel af.

Accell boekte afgelopen jaar een 6,3 procent hogere omzet van 1.048 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (EBIT) van 60,4 miljoen euro, tegenover 58,5 miljoen een jaar eerder. 

Onder de streep restte een nettowinst van 32,3 miljoen euro, hetzelfde als in 2015. ING mikte vooraf op een jaaromzet van 1.083,5 miljoen euro, een EBIT van 58,1 miljoen euro en een nettowinst van 33,7 miljoen euro.

Accell wil over 2016 een dividend uitkeren van 0,72 euro per aandeel, waarmee de pay-out ratio uitkomt op 57 procent. 

Outlook

De fietsenfabrikant gaat voor 2017 uit van een toename van de omzet en de operationele resultaten. 

Voor de middellange termijn, circa vijf jaar, voorziet Accell een omzet van 1,5 miljard euro met een EBIT-marge van 8 procent. Over 2016 bedroeg deze marge nog 6,3 procent.

Het aandeel Accell Group sloot donderdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,35 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 26,25 -8,89% -2,56 28,81