Beursupdate: Damrak hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 09:23

Positief sentiment Beursplein 5 houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag in het groen geopend. Kort na de opening koerste de AEX index conform verwachting 0,4 procent hoger naar 509,86 punten, terwijl de Midkap de winsten beperkte tot 0,2 procent. 

Onder de hoofdfondsen ging AkzoNobel aan kop met een winst van 3,2 procent naar 75,42 euro. Donderdag steeg het aandeel al met 14 procent na de afwijzing door het verf- en chemieconcern van een overnamebod door PPG Industries van 83,00 dollar per aandeel. Vanochtend schreef Het Financieel Dagblad op basis van een hooggeplaatste bron binnen PPG dat een nieuw bod in voorbereiding is.

S&P Equity verhoogde ondertussen het koersdoel voor AkzoNobel van 65,00 naar 75,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De oliewaarden SBM Offshore en Royal Dutch Shell herstelden daarnaast gedeeltelijk met een stijging van ruim een procent van de dalingen tijdens de handelsdag van gisteren. Ook ASML en Altice zaten met winsten van ongeveer 1,5 procent in de lift. Unibail-Rodamco sloot de lijst met een verlies van krap een procent. 

In de AMX won BE Semiconductor Industries 1,5 procent. Air France-KLM deed met een half procent juist een stapje terug, na een imposante opmars in de afgelopen weken.

Bij de kleinere fondsen konden de cijfers van fietsenfabrikant Accell op instemming van beleggers rekenen. ING roemde onder meer de vooruitzichten en het aandeel won bijna zes procent.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Republikeinen presenteren conceptplan vervanging Obamacare

Amerikanen straks mogelijk niet langer verplicht verzekerd.

46 minuten geleden - Lees verder

Tesla bekijkt mogelijkheid productiefaciliteit in China

Voor eind van het jaar duidelijkheid over Chinese ambities.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen blijven dicht bij huis

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

2 uren geleden - Lees verder

Qatar Airways wil belang in American Airlines

Staatsbedrijf wil zeker 4,75 procent in Amerikaanse sectorgenoot.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak lager gesloten

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,39 -0,21% -1,09 520,48
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,62 0,53% 4,21 801,41
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 997,94 0,01% 0,07 997,87