Beursupdate: Damrak hoger van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 09:23

Positief sentiment Beursplein 5 houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag in het groen geopend. Kort na de opening koerste de AEX index conform verwachting 0,4 procent hoger naar 509,86 punten, terwijl de Midkap de winsten beperkte tot 0,2 procent. 

Onder de hoofdfondsen ging AkzoNobel aan kop met een winst van 3,2 procent naar 75,42 euro. Donderdag steeg het aandeel al met 14 procent na de afwijzing door het verf- en chemieconcern van een overnamebod door PPG Industries van 83,00 dollar per aandeel. Vanochtend schreef Het Financieel Dagblad op basis van een hooggeplaatste bron binnen PPG dat een nieuw bod in voorbereiding is.

S&P Equity verhoogde ondertussen het koersdoel voor AkzoNobel van 65,00 naar 75,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

De oliewaarden SBM Offshore en Royal Dutch Shell herstelden daarnaast gedeeltelijk met een stijging van ruim een procent van de dalingen tijdens de handelsdag van gisteren. Ook ASML en Altice zaten met winsten van ongeveer 1,5 procent in de lift. Unibail-Rodamco sloot de lijst met een verlies van krap een procent. 

In de AMX won BE Semiconductor Industries 1,5 procent. Air France-KLM deed met een half procent juist een stapje terug, na een imposante opmars in de afgelopen weken.

Bij de kleinere fondsen konden de cijfers van fietsenfabrikant Accell op instemming van beleggers rekenen. ING roemde onder meer de vooruitzichten en het aandeel won bijna zes procent.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,65 -0,11% -0,57 522,22
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 806,75 0,16% 1,27 805,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,62 -0,03% -0,31 990,93