Brill sluit nieuwe overeenkomst met Nederlandse universiteiten

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 10:53

Nieuwe deal heeft veel raakvlakken met Open Access.

(ABM FN-Dow Jones) Koninklijke Brill heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met Vereniging Nederlandse Universiteiten. Dit maakte de Leidse uitgever van wetenschappelijk werken vrijdag bekend zonder financiële details vrij te geven.

De gemaakte afspraak geldt voor 2017 en 2018 en houdt onder andere in dat de wetenschappers en studenten van tien Nederlandse universiteiten toegang krijgen tot het volledige online tijdschriftenpakket van Brill. Het pakket omvat in totaal ruim 240 titels op de gebieden Geesteswetenschappen, Recht, Sociale Wetenschappen en Biologie.

De afspraken raken verder het zogeheten Open Access. Vanaf nu kunnen wetenschappers die verbonden zijn aan een Nederlandse instelling, zonder aanvullende betaling Open Access publiceren in de tijdschriften van Brill op de gebieden Internationaal Recht en Internationale Betrekkingen. Het betreft circa 40 leidende titels op deze vakgebieden.

Gemeten naar het aantal tijdschriftartikelen wordt straks circa een derde van alle artikelen van aan Nederlandse universiteiten werkende onderzoekers bij Brill in Open Access gepubliceerd, aldus het bedrijf vrijdag.

Brill is de eerste Nederlandse uitgeverij die volledig Open Access mogelijk maakt in zijn juridische tijdschriften voor in aanmerking komende auteurs.

Het aandeel Koninklijke Brill noteerde vrijdag op een groen Damrak 4,1 procent hoger op 29,99 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Costco Wholesale boekt hogere nettowinst

Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijgt ook.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Recordniveaus op Wall Street

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder

Altice en Viacom gaan samenwerken

Geen financiele details.

Gisteren - Lees verder

Wall Street in het groen

Olieprijzen stevig lager.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRILL KON toevoegen aan uw watchlist 32,50 -0,31% -0,10 32,60