Hogere koersen in Europa

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 18:59

Banenrapport goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend hoger gesloten, na een goed ontvangen banenrapport uit Amerika. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent op 373,23 punten, de Duitse DAX presenteerde echter een verlies van 0,1 procent op 11.963,18 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 4.993,32 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.343,08 punten.

Vrijdagmiddag verscheen het Amerikaanse banenrapport waar beleggers naar uitkeken en de cijfers vielen niet tegen. Vooraf werd gesteld dat alleen een zeer slecht banencijfer ervoor zou kunnen zorgen dat de Federal Reserve volgende week woensdag niet de rente verhoogt, maar dit was niet het geval. De Amerikaanse economie bleek in februari 235.000 banen te hebben gecreëerd, waarmee de verwachting van 197.000 werd overtroffen. De werkloosheid daalde van 4,8 naar 4,7 procent.

"Of aandelen nu verder kunnen stijgen hangt af van de persconferentie van Fed voorzitter Janet Yellen woensdag. Als ze voorzichtig blijkt te zijn over de trage lonengroei dan kunnen we een voortzetting verwachten van de bewegingen op vrijdag", zei Kathleen Brooks van City Index.

"Als zij daarentegen van mening is dat de loonstijging een achterblijvende indicator is, wat het ook is, en de lonen in de komende maanden omhoog gaan, dan kunnen we een draai gaan zien en kunnen aandelen onder druk komen te staan, terwijl de dollar en rendementen op staatsobligaties herstellen", vervolgde Brooks.

Uit het rapport kwam naar voren dat het gemiddelde uurloon met 0,06 dollar toenam tot 26,09 dollar. Op jaarbasis kwam het uurloon voor Amerikaanse werkers hiermee 2,8 procent hoger uit.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent naar 48,99 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 51,84 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,0665. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0599 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag op 1,0573.

Bedrijfsnieuws

De Britse krant The Evening schreef dat het Amerikaanse oliebedrijf Exxon Mobil de belangrijkste aandeelhouders van BP heeft gepolst om hun interesse te peilen over een mogelijke overname van de Britse oliereus. Exxon Mobil en BP delen een aantal grote aandeelhouders, waaronder BlackRock en Vanguard. Naar verluidt vreest BP kwetsbaar te zijn voor een bod van meer dan 600 pence per aandeel, waarmee het concern gewaardeerd zou worden op 120 miljard pond, schreef het dagblad. BP steeg 3,7 procent.

Repsol steeg 2,5 procent in Madrid, nadat het Spaanse oliebedrijf een groot olieveld heeft ontdekt in Alaska. Volgens Repsol zou het olieveld goed kunnen zijn voor een totaal van 1,2 miljard vaten ruwe olie. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa steeg de Dow Jones index 0,1 procent, terwijl de S&P 500 0,3 procent in het groen noteerde en de Nasdaq ook 0,3 procent opliep.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

24 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

57 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68