Olieprijzen in het rood

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 20:50

Op weekbasis stevig verlies.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten en op weekbasis gingen de prijzen flink naar beneden. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,79 dollar lager, of 1,6 procent, op 48,49 dollar. Op weekbasis bedroeg het verlies 9,1 procent.

De dalingen ontstonden deze week nadat uit het wekelijkse olierapport bekend werd dat de voorraden in Amerika aan het oplopen zijn. Dit leidde tot zorgen dat de gecoördineerde productieverlagingen door oliekartel OPEC er niet in slagen om het overaanbod terug te dringen.

Veel handelaren zaten scheef met hun posities, waardoor de dalingen werden versterkt. Zij hadden in de afgelopen weken veel geld ingezet op een stijging van de olieprijzen en hadden niet op de sterke voorradenstijging gerekend.

De grote vraag is nu of de markt herstel zal vertonen of een pauze neemt voordat de prijzen verder omlaag gaan. Sinds de OPEC tot een akkoord kwam met grote olie exporteurs zoals Rusland om de productie te verlagen was er optimisme over de prijzen. Maar het grootste deel van dit jaar bewogen de prijzen binnen een nauwe bandbreedte.

Actieve booreilanden

Baker Hughes, een dienstverlener aan de oliesector, maakte vrijdag bekend dat het aantal actieve booreilanden in de afgelopen met acht is toegenomen tot een totaal van 617. Het is de achtste week op rij dat het aantal boorplatforms waar naar olie wordt geboord aan het toenemen is.

Het totale aantal booreilanden, inclusief diegene waar naar aardgas wordt geboord, steeg met 12 tot 768 volgens Baker Hughes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

Gisteren - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

Gisteren - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

Gisteren - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

Gisteren - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.