Valuta: euro blijft op niveau

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 09:30

Amerikaanse banendata in het vizier.

(ABM FN-Dow Jones) De euro lijkt op het huidige niveau een steunpunt te hebben gevonden na het vertrouwenwekkende beeld dat de ECB donderdag aanreikte.

"De euro oogt stabiel na het optreden van de voorzitter van de ECB donderdag", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Hij ondersteunde de euro met zijn uitgesproken vertrouwen. Daarbij komt dat de politieke omgeving in Europa milder lijkt en dat zorgt voor wat meer stabiliteit rondom de Europese munt", aldus Jongbloed.

Over de euro zei Draghi donderdag dat deze zal blijven bestaan. "Dit is onherroepelijk", aldus de bankier, die het productiever noemde om na te denken over hoe de welvaart verhoogd kan worden.

Jongbloed schat in dat de Amerikaanse arbeidsdata over februari met een groei van het aantal banen onder de 150.000 de euro op 1,07 dollar en met een groei boven de 250.000 de euro op 1,0550 dollar zet. De verwachting ligt op een groei met 197.000 tegen een over januari gemelde plus van 227.000.

Een tweede punt van aandacht betreft de industriële productie van het Verenigd Koninkrijk over januari. "De data uit de regio zijn de laatste tijd niet zo geweldig. Als dit cijfer tegenvalt zet dat naar verwachting toch weer druk op het Britse pond", aldus Jongbloed.

Voor de langere termijn wordt het rentebesluit van de Federal Reserve van belang. "Niet vanwege de volledig ingeprijsde verhoging, maar wel door de vraag wat het tempo van de Fed na aanstaande woensdag wordt of kan worden", aldus Jongbloed.

De euro noteerde vrijdag op 1,0601 dollar en op 0,8720 pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis krijgt Amerikaanse opdracht voor bestrijding overstromingen

Opdracht heeft waarde van bijna 12 miljoen dollar.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Philips

Koersdoel naar 36,00 euro.

28 minuten geleden - Lees verder

Chemietak AkzoNobel waarschijnlijk naar private equity - media

Vijf partijen in de race voor overname volgens De Telegraaf.

43 minuten geleden - Lees verder

Vlakke opening Europese beurzen voorzien

Reeks aan Europese inkoopmanagersindexen op de rol.

52 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse industrie behaalt weer meer omzet

Omzetstijging van 7,3 procent in tweede kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.