Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 10 maart 2017, 21:32

Ruimte vrij voor Fed om rente te verhogen na goed banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag op weg naar een hoger slot. Een half uur voor de slotbel in New York steeg de toonaangevende S&P 500 0,3 procent tot 2.372,59 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent won tot 20.910,56 en de Nasdaq er 0,4 procent bij kreeg op 5.861,16 punten.

Beleggers kregen voordat de markten opengingen een beter dan verwacht banenrapport voorgeschoteld, waarmee de weg vrij lijkt voor de Federal Reserve om volgende week woensdag de rente te verhogen. Er kwamen afgelopen maand 235.000 banen bij, waar geraadpleegde economen uitgingen van een banengroei van 197.000. Het cijfer over januari werd met 11.000 banen opwaarts bijgesteld.

"Het februari-cijfer is netjes en ook de werkloosheid is weer terug naar 4,7 procent [van 4,8 procent]. De vacaturestop bij de overheid en het winterweer dat aan de milde kant was, heeft nauwelijks effect gehad. Ook de uurloonontwikkeling is stabiel", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News in een reactie.

Het gemiddelde uurloon nam in februari met 0,06 dollar toe tot 26,09 dollar. Op jaarbasis kwam het uurloon voor Amerikaanse werkers hiermee 2,8 procent hoger uit.

"Of aandelen nu verder kunnen stijgen hangt af van de persconferentie van Fed voorzitter Janet Yellen woensdag. Als ze voorzichtig blijkt te zijn over de trage loongroei dan kunnen we een voortzetting verwachten van de bewegingen op vrijdag", zei Kathleen Brooks van City Index.

"Als zij daarentegen van mening is dat de loonstijging een achterblijvende indicator is, wat het ook is, en de lonen in de komende maanden omhoog gaan, dan kunnen we een draai gaan zien en kunnen aandelen onder druk komen te staan, terwijl de dollar en rendementen op staatsobligaties herstellen", vervolgde Brooks.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent naar 48,99 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 51,84 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,0699. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0599 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag op 1,0573.

Bedrijfsnieuws

Vliegmaatschappij Southwest Airlines verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet per gevolgen kilometer in het eerste kwartaal en rekent nu op een daling met 2 tot 3 procent. Het aandeel verloor 0,8 procent.

PPG Industries is bezig met een nieuw bod op de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel, schreef Het Financieel Dagblad vrijdag op basis van een hooggeplaatste bron binnen het Amerikaanse coatingbedrijf. AkzoNobel wees het eerste voorstel van PPG van omgerekend 83,00 euro per aandeel resoluut af, omdat het bod de onderneming zou onderwaarderen en een fusie te veel risico's voor alle stakeholders van het Nederlandse bedrijf zou opleveren. "Ons nee was unaniem namens de raad van bestuur en de raad van commissarissen en is onvoorwaardelijk", zei CEO Ton Büchner tegen ABM Financial News. AkzoNobel bleef ook vrijdag stijgen, met 4,7 procent. PPG noteerde 0,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Minder winst voor IBM

Omzet ook lager.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit verdeeld

Dollar flink omlaag.

Gisteren - Lees verder

Gemengde koersen op Wall Street

Dollar flink omlaag.

Gisteren - Lees verder

Ecuador houdt zich niet aan OPEC deal

Land pompt meer olie dan afgesproken.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.