Beursblik: ForFarmers boekt hogere winst op lagere omzet.

Redactie ABM Financial News - 13 maart 2017, 13:36

KBC Securities voorziet lagere omzet door devaluatie pond en gedaalde grondstofprijzen.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers zal dinsdag over 2016 een gestegen resultaat op een licht lagere omzet rapporteren. Dat is de verwachting van KBC Securities. 

Analist Guy Sips voorziet een lagere omzet als gevolg van negatieve effecten van het gedevalueerde Britse pond en vooral door lagere grondprijzen, die worden doorberekend in de prijzen voor de afnemers van het bedrijf, zo meldde hij aan ABM Financial News.

KBC Securities verwacht een 4 procent lagere omzet van 2,15 miljard tegen 2,24 miljard euro een jaar geleden.

Mede dankzij kostenbesparingen door de invoering van het efficiëntieprogramma One ForFarmers voorziet Sips een  4,1 procent hoger bedrijfsresultaat (EBIT) van 66,7 miljoen euro tegen 64,1 miljoen euro in 2015 en een stijging van de nettowinst met met 5,7 procent naar 53,6 miljoen euro.

De marktvorser ziet voor het bedrijf, dat actief is in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, een risico in het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Hij taxeert dat ForFarmers over een oorlogskas van 200 miljoen euro beschikt voor nieuwe acquisities.

Het bedrijf uit Lochem meldde op 26 augustus bij de rapportage van de halfjaarcijfers voor de tweede helft van 2016 te verwachten dat de devaluatie van het Britse pond een groter negatief effect zou hebben op het resultaat. ForFarmers zag toen eerste tekenen van herstel van de markt voor de rundveesector, verbetering van de varkenssector en toenemende concurrentie en prijsdruk in de pluimveesector.

Het concern herhaalde toen de eerder afgegeven doelstelling voor de middelange termijn ten aanzien van een gemiddelde jaarlijkse groei van circa 5 procent van het bedrijfsresultaat (EBITDA) bij gelijkblijvende koersen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

ForFarmers zal de jaarrapportage over 2016 dinsdag voorbeurs presenteren. 

KBC Securities volgt het fonds sinds 25 januari en houdt sindsdien een koopadvies met een koersdoel van 8,30 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel ForFarmers maandag 0,2 procent hoger op 7,52 euro.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Olieprijs krabbelt wat op en biotechaandelen in trek.

7 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs krabbelt iets op

Beleggers blijven evenwel nerveus.

53 minuten geleden - Lees verder

Centrale bank Mexico verhoogt rente opnieuw

Verhoging volgt op die van Amerikaanse Federal Reserve.

57 minuten geleden - Lees verder

Republikeinen presenteren conceptplan vervanging Obamacare

Amerikanen straks mogelijk niet langer verplicht verzekerd.

1 uur geleden - Lees verder

Tesla bekijkt mogelijkheid productiefaciliteit in China

Voor eind van het jaar duidelijkheid over Chinese ambities.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.