Beursblik: sterke groei Takeaway.com in Duitsland

Redactie ABM Financial News - 13 maart 2017, 15:12

Ordergroei zorgt voor sterke resultaten volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het afgelopen jaar vooral in Duitsland een sterke groei van het aantal orders gerealiseerd. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag desgevraagd tegen ABM Financial News in aanloop naar publicatie van de jaarcijfers op woensdag.

Volgens Versteeg zal de aandacht bij de jaarcijfers vooral uitgaan naar de resultaten in Duitsland. In januari, toen de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden met een handelsupdate kwam, sprak de marktvorser al van een "heel sterke" ordergroei. In Duitsland rapporteerde Takeaway.com in het vierde kwartaal van 2016 op jaarbasis een groei van 55 procent tot 5,3 miljoen bestellingen en versterkte het bedrijf daarmee zijn marktpositie in het land. 

Het bedrijf komt voor het eerst sinds de beursgang in september 2016 met winstcijfers. "Eerst maar eens zien wat daaruit rolt", aldus Versteeg, die nog werkt aan een advies en koersdoel voor het fonds. 

De analist verwacht dat de groei van het aantal orders in 2016 heeft gezorgd voor sterke resultaten en dat deze groei zich "structureel" zal doorzetten. Takeway.com zal daarbij blijven uitgaan van een gemiddelde jaarlijkse groei van het aantal orders van meer dan 30 procent in de periode 2015 tot en met 2018, zo denkt Versteeg. 

Versteeg verwacht verder weinig tegenvallers. "Mogelijk vallen de kosten hoger uit door investeringen in advertenties in Duitsland, maar dat is alleen maar goed", aldus de marktvorser. 

Op een groen Damrak koerste het aandeel Takeaway.com maandagmiddag 2,6 procent hoger op 32,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

13 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

46 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.