Beursupdate: Damrak noteert vlak

Redactie ABM Financial News - 13 maart 2017, 10:56

Vriendelijke beurs maakt zich op voor dynamische week.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren maandag richting het einde van de ochtendhandel vlak. De AEX noteerde op 511,44 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen. De AScX noteerde een winst van 0,7 procent.

Vermogensbeheerder Leo Montfrooij van Blauwtulp Wealth Management beoordeelt de sfeer op de Nederlandse beurs als vriendelijk. "Ik had verwacht dat de belegger in aanloop naar de verkiezingen de Nederlandse beurs toch even zou mijden. De druk op de olieprijs zie je verder maandag ook nog niet doorvertaald in de koersen van Royal Dutch Shell en SBM Offshore", aldus Montfrooij.

Vanochtend kwamen uit Japan scherp gedaalde machine-orders over januari. De Italiaanse industriële productie is in januari met 2,3 procent gedaald. Voor vandaag is de macro-economische agenda verder leeg. Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank neemt maandag deel aan een bijeenkomst in EU-verband over economische en monetair beleid.

Later in de week wordt het drukker met dinsdag de Duitse ZEW-index en diverse rentebesluiten, waaronder die van de Federal Reserve, de Bank of Japan en de Bank of England.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een april-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 48,41 dollar, terwijl een mei-future Brent fractioneel hoger noteerde op 51,40 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0673. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0698 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0692 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerde Royal Dutch Shell onveranderd en SBM Offshore zelfs 0,8 procent hoger. Van de winnende fondsen viel ArcelorMittal op met een winst van 2,4 procent, terwijl de overige plussen ruim onder het procent bleven. Dat gold ook voor de verliezers met uitzondering van Altice.

Altice kreeg een adviesverlaging van Citi Research van Kopen naar Neutraal, terwijl het koersdoel werd verhoogd van 20,00 naar 23,00 euro. Het aandeel Altice noteerde maandag 2,3 procent lager.

Onder de Midkapfondsen hadden de winnende fondsen de overhand met een plus van 1,7 procent voor het aandeel Air France-KLM en van 1,6 procent voor Aperam. Vastned zakte 1,3 procent en voerde daarmee de lijst van verliezers aan.

Deutsche Bank heeft het koersdoel voor OCI verhoogd van 17,00 naar 22,30 bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

De belangrijkste reden voor de analisten om het koersdoel te verhogen zijn de stijgende kunstmest- en methanol prijzen. De analisten rekenen bovendien op een aantrekkende dollar tegenover de euro wat ook positief is voor OCI. Het aandeel OCI noteerde maandag een winst van 4,2 procent.

S&P Dow Jones Indices gaat PostNL verwijderen uit de S&P Europe 350 en de S&P Euro indexen. Het aandeel PostNL noteerde maandag 0,3 procent lager.

Bij de AScX-fondsen was er vrijdagavond nieuws over TMG. Talpa Holding heeft meer aandelen Telegraaf Media Groep gekocht en daarmee zijn belang fractioneel verhoogd. Hiermee komt het belang van Talpa in TMG uit op 25,15 procent. Een dag eerder was dit nog 25,12 procent. Het aandeel TMG noteerde maandag 0,8 procent hoger op 6,55 euro, 0,05 euro boven het meest recente bod van Talpa.

Het aantal verliezers beliep maandag bij deze index acht, waarvan er geen één boven een procent uit kwam. Onder de plussen viel Accell, dat afgelopen vrijdag met cijfers kwam, op met een winst van 2,3 procent. Takeaway, komende woensdag met cijfers, won maandag 2,3 procent, terwijl Sif Holding zelfs 2,4 procent steeg.

Van de lokale fondsen is HeadFirst Source Group door het Ministerie van Economische Zaken geselecteerd voor de inhuur van tijdelijke ict-professionals. HeadFirst Source is betrokken bij twee zogeheten percelen, die in totaal respectievelijk 12 en 10 geselecteerde partijen kennen. De onderneming verwacht jaarlijks minimaal 9 miljoen euro uit deze mantelovereenkomsten te generen. De maximale looptijd omvat vier jaar. De gegunde aanbesteding heeft een positieve invloed op de omzet- en margeontwikkeling van de HeadFirst Source in 2017. De koers van het aandeel Headfirst noteerde maandag 1,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

41 minuten geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

57 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71