Valuta: euro gewild

Redactie ABM Financial News - 13 maart 2017, 09:43

Drukke monetaire week op de agenda.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandag hoger, nadat de Europese Centrale Bank eind vorige week de inflatieverwachtingen opwaarts bijstelde en de mildere uitslag in de tussentijdse peiling voor de Franse presidentsverkiezingen.

"Dat zette de euro hoger in een week die naar ons idee behoorlijk dynamisch kan worden", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Deze week staat namelijk niet alleen de Federal Reserve met een rentebesluit op de agenda, maar ook de centrale banken van Japan, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland", aldus Erdmann.

De euro noteerde maandag 1,0678 dollar, na eerder even boven de 1,07 dollar te hebben genoteerd.

De macro-economische agenda is maandag leeg, maar de voorzitter van de ECB, Mario Draghi, komt maandag in de loop van de ochtend wel naar een bijeenkomst in EU-verband over economische en monetaire zaken.

In het Verenigd Koninkrijk trekt deze week niet alleen de bank of England de aandacht, ook de vorderingen met betrekking tot de Brexit zijn een richtpunt. De euro noteerde maandag op 0,8743, een verlies van 0,4 procent

De yen is recent onder druk komen te staan en de verwachting is dat die nog wel even aanhoudt, omdat er geen inperking van het monetaire speelveld wordt voorzien. De dollar noteerde maandag op 114,66 yen.

De diplomatieke onenigheid tussen Turkije en Nederland heeft vooralsnog de koers van de euro ten opzichte van de Turkse lira op een termijn van vijf dagen nauwelijks geraakt. Een euro noteerde maandag op 4,0025 lira.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.