Beursblik: KPN kan Telefonica Deutschland sneller verkopen.

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 09:35

Swap voor Telefónica-aandelen maakt bezit meer liquide.

(ABM FN-Dow Jones) De voornaamste reden voor KPN om een deel van zijn aandelen in Telefónica Deutschland in te ruilen voor aandelen Telefonica, is om het gemakkelijker te maken om een groter deel van het belang op korte termijn te verzilveren. Dit stelde Deutsche Bank in een maandag gepubliceerd rapport.

De transactie vermindert het belang van KPN in Telefónica Deutschland van ongeveer 15,5 procent tot circa 9,5 procent. Dit levert een aandelenbelang in het Spaanse moederbedrijf Telefónica op van ongeveer 1,4 procent.

De Deutsche Bank-analisten Keval Khiroya en Robert Grindle merken op dat KPN ook gewoon een belang van 5 procent in Telefónica Deutschland had kunnen verkopen, zoals het bedrijf eerder al deed. Deze swap maakt het echter makkelijker om zowel het Telefónica-belang als een tweede portie van de minder courante aandelen Telefónica Deutschland van de hand te doen.

De opbrengst kan worden gebruikt voor een bijzonder dividend aan aandeelhouders. Ook is het mogelijk dat KPN snel contanten wil kunnen genereren als andere kansen zich voordoen voor consolidatie in de telecommarkt.

KPN meldde maandag potentiële dividendbetalingen uit het resterende belang van 9,5 procent in Telefónica Deutschland te zullen uitkeren aan aandeelhouders.

Deutsche Bank heeft een koopadvies op KPN en een koersdoel van 4,20 euro. 

Het aandeel KPN noteerde dinsdag 0,5 procent hoger op 2,78 euro

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat wil drie langlopende leningen veilen in derde kwartaal

Tevens zes reguliere veilingen kortlopend schuldpapier.

24 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel op schema voor afsplitsing Specialty Chemicals

Concern zal in najaar naar buiten treden voor beursgang en verkoop.

50 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: beperkte impact Kifid-uitspraak op NN

Focus op uitspraak Rechtbank Rotterdam.

55 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse future licht in het rood

Aandacht voor financials.

1 uur geleden - Lees verder

Mediahuis wil TMG gezond en rendabel maken

Bedrijf komt met strategie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,92 -3,63% -0,11 3,03