KPN vreest voor valse start uitrol 5G

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 08:12

Nederland moet meer Europese aansluiting zoeken.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft zijn zorgen uitgesproken over de uitrol van 5G in Nederland.

Volgens KPN sluit het Nederlandse frequentiebeleid niet aan bij de Europese ontwikkelingen en is er onvoldoende spectrum beschikbaar. Dit liet het telecombedrijf in een reactie op de nota Mobiele Communicatie van minister Henk Kamp weten.

"De koppositie van Nederland op het gebied van mobiele connectiviteit staat op het spel, als het frequentiebeleid niet wordt gewijzigd", meent KPN.

De Nederlandse regelgeving moet er volgens KPN op gericht zijn om zoveel mogelijk schaalvoordeel te halen uit de wereldwijde standaardisatie van technologie en harmonisatie van spectrum. KPN pleit er daarom voor dat de 3.5 GHz band zo snel mogelijk beschikbaar wordt gemaakt voor mobiele communicatie. Nu is deze band vanwege het satellietstation in Burum slechts zeer beperkt bruikbaar, aldus het telecombedrijf.

"Ambities zoals autonoom autorijden, digitale innovaties in de Nederlandse industrie, en het bouwen van de Smart Cities van de toekomst zullen dan grote vertraging oplopen en mogelijk veel duurder worden dan elders", waarschuwde KPN.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bedrijfscijfers, inkoopmanagersindexen en banenrapport in verschiet

Rustige weekstart door Dag van de Arbeid.

6 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese dienstensector omlaag - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 54,0.

7 uren geleden - Lees verder

Groeitempo Chinese industrie loopt terug - Overheid

Inkoopmanagersindex in april naar 51,2.

7 uren geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,66 -2,21% -0,06 2,72