KPN vreest voor valse start uitrol 5G

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 08:12

Nederland moet meer Europese aansluiting zoeken.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft zijn zorgen uitgesproken over de uitrol van 5G in Nederland.

Volgens KPN sluit het Nederlandse frequentiebeleid niet aan bij de Europese ontwikkelingen en is er onvoldoende spectrum beschikbaar. Dit liet het telecombedrijf in een reactie op de nota Mobiele Communicatie van minister Henk Kamp weten.

"De koppositie van Nederland op het gebied van mobiele connectiviteit staat op het spel, als het frequentiebeleid niet wordt gewijzigd", meent KPN.

De Nederlandse regelgeving moet er volgens KPN op gericht zijn om zoveel mogelijk schaalvoordeel te halen uit de wereldwijde standaardisatie van technologie en harmonisatie van spectrum. KPN pleit er daarom voor dat de 3.5 GHz band zo snel mogelijk beschikbaar wordt gemaakt voor mobiele communicatie. Nu is deze band vanwege het satellietstation in Burum slechts zeer beperkt bruikbaar, aldus het telecombedrijf.

"Ambities zoals autonoom autorijden, digitale innovaties in de Nederlandse industrie, en het bouwen van de Smart Cities van de toekomst zullen dan grote vertraging oplopen en mogelijk veel duurder worden dan elders", waarschuwde KPN.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Amerikaanse aandelenmarkten schudden zorgen Trump van zich af.

21 minuten geleden - Lees verder

ING koopt als stabiliseringsagent aandelen Avantium

ING koopt ruim 154.000 aandelen Avantium.

41 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Markt kijkt uit naar wekelijks voorradenrapport.

51 minuten geleden - Lees verder

ING Belgie bereikt akkoord over sociaal plan

Sociale plan sanering ING Belgie mogelijk woensdag al ondertekend.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Markt herstelt van Trump-debacle.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KPN KON toevoegen aan uw watchlist 2,79 0,00% 0,00 2,79