Licht hogere winst voor HaskoningDHV

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 10:47

Omzet wel gedaald in 2016.

(ABM FN-Dow Jones) De nettowinst van Royal HaskoningDHV is in 2016 licht gestegen, hoewel de omzet daalde. Dit maakte het internationale advies- en ingenieursbureau dinsdag bekend.

De nettowinst steeg van 11,8 miljoen euro in 2015 naar 12,1 miljoen euro in het afgelopen jaar. Het terugkerende bedrijfsresultaat (EBITA) daalde evenwel van 26,1 miljoen naar 24,5 miljoen euro, terwijl de bijbehorende marge wel licht steeg van 4,0 naar 4,1 procent.

HaskoningDHV zei dat het nettoresultaat werd gedrukt door 2,5 miljoen euro aan herstructureringskosten.

De omzet van het bedrijf uit Amersfoort daalde met 8 procent naar 601,1 miljoen euro. Negatieve wisselkoerseffecten waren goed voor een daling van 3 procent en de resterende 5 procent werd veroorzaakt doordat er minder werk werd uitbesteed. In Nederland, verreweg de grootste markt voor HaskoningDHV, was sprake van een krimp. In het Verenigd Koninkrijk lieten de prestaties een "duidelijk herstel" zien na een uitdagend 2015, aldus het adviesbureau.

Outlook

Voor de komende jaren mikt het ingenieursconcern op een hogere groei en stelt daar op basis van de "solide" prestaties in 2016 vertrouwen in te hebben. De onderneming verschafte geen concrete verwachtingen voor 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: IMCD koopt Italiaanse distributeur Neuvendis

Bedrijf verwacht direct bijdrage aan de winst per aandeel.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Exane positief over Nederlandse verzekeraars

Franse bank verhoogt adviezen en koersdoelen NN en ASR.

1 uur geleden - Lees verder

Economisch sentiment eurozone stijgt

Indicator in juni opgelopen naar 111,1.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt advies voor Accell naar Houden

Koersdoel omlaag naar 32,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: beperkt herstel voor AEX

Verzekeraars gevraagd na opgelopen rente.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.