Valuta: Britse pond trekt nu meeste aandacht

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 09:20

Dollar komende dagen in het vizier.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar staat deze week duidelijk bloot aan de indicaties die de Federal Reserve geeft voor het rentebeleid voor de rest van het jaar. Hoe scherper het beleid, hoe meer vraag naar de dollar.

"De markt speculeert nu voor dit jaar op een renteverhoging bij elke keer dat de Fed een rentebesluit combineert met een persconferentie", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "Het zijn er in totaal vier dit jaar, inclusief de sessie van morgen. Tot nu toe ging de markt uit van drie verhogingen, inclusief de al ingeprijsde verhoging van woensdag", aldus Maartens.

Het Britse pond kan de aandacht van beleggers trekken nu het Britse House of Lords (Hogerhuis) zijn eerdere aanwijzingen voor de voorwaarden waartegen de Brexit gestalte moest krijgen, introk. "Dat kan druk op de Britse munt zetten, omdat de activering van Artikel 50 nu dichtbij komt", aldus Maartens.

Later deze week nemen ook de centrale banken van Zwitserland, Noorwegen, Groot-Brittannië en Japan een rentebesluit. "Tokio blijft waar het nu is en dat impliceert nog wat meer druk op de yen. De Zwitserse frank laat weinig beweging zien, de Noorse kroon heeft het momenteel vooral lastig op grond van de recente druk op de olieprijs", aldus Maartens.

Maartens schat in dat dit keer met meer dan gemiddelde belangstelling wordt gekeken naar de Nederlandse parlementsverkiezingen als indicator voor het verloop van verkiezingen in Frankrijk en verderop in het jaar in Duitsland.

De euro noteerde dinsdag op 1,0640 dollar en op 0,8774 Britse pond, een stijging met 0,6 procent. De dollar noteerde 115,16, een winst van 0,2 procent. Eerder op de ochtend noteerde de dollar nog onder de 114 yen. Verder noteerde de euro 0,1 procent hoger ten opzichte van de Zwitserse frank op 1,0741 frank en 0,2 procent hoger ten opzichte van de Noorse kroon op 9,1412 kroon. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.