Wall Street koerst af op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 13:52

Financiƫle markten in afwachting van Fed-rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst dinsdag in navolging van alle grote Europese beurzen af op een lagere opening, waarbij beleggers in afwachting zijn van het Fed-rentebesluit op woensdag. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,3 procent lager. Omdat in Amerika de zomertijd is ingegaan en in Nederland nog niet, openen de Amerikaanse beurzen om 14.30 uur Nederlandse tijd.

Deze handelsweek staat geheel in het teken van de Federal Reserve. Vandaag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, die morgen zal worden afgesloten met het rentebesluit.

Op macro-economisch vlak is dinsdag in de Verenigde Staten het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in februari gepubliceerd. Dat vertrouwen ging ten opzichte van januari met 0,6 procentpunt omlaag naar 105,3, waar economen een daling van 0,9 procentpunt hadden verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB). Volgens NFIB is dit echter nog altijd een "erg hoog" niveau.

"Het is bemoedigend om te zien dat de index drie maanden op rij boven de 105 is uitgekomen", zei hoofdeconoom Bill Dunkelberg van de organisatie. "Hoewel het optimisme hoog blijft, is groei nog steeds een probleem vanwege restrictief regeringsbeleid", zo meldde hij verder. "Als de discussies over het beleid op het gebied van gezondheidszorg en belastingen voortgaan zonder actie, dan zal het optimisme vervagen", zo waarschuwde de organisatie. 

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in de maand februari gestegen, zo meldde het ministerie van Arbeid dinsdag. De producentenprijzenindex steeg op maandbasis in februari met 0,3 procent. Economen rekenden erop dat er geen verandering zou optreden. In januari stegen de producentenprijzen ten opzichte van de voorgaande maand nog met 0,6 procent. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in februari met 2,2 procent, na een toename van 1,6 procent in januari. De kernprijzen, exclusief voedsel, energie en handel, stegen in februari op maandbasis met 0,3 procent, na een stijging met 0,2 procent in de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de stijging 1,8 procent, na een plus van 1,6 procent in januari.

ManpowerGroup verwacht dat in het tweede kwartaal van dit jaar één op de vijf Amerikaanse werkgevers meer personeel op een tijdelijke basis inhuren, wat gelijk is aan hetzelfde kwartaal van 2016. Dit maakte de Amerikaanse uitzender dinsdag bekend met de zogeheten Employment Outlook Survey. Het vertrouwen onder de 11.000 ondervraagde werkgevers blijft volgens Manpower sterk. Het vertrouwen in het kwartaal is het sterkst sinds 2009 en tekende zich in alle Amerikaanse regio's af en in alle sectoren. Van de ondernemers verwacht 73 procent geen wijzigingen. Drie procent verwacht minder mensen aan te nemen, in het tweede kwartaal van 2016 was dat nog 4 procent.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent naar 47,72 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,1 procent goedkoper werd op 50,78 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0631. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0651 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0654 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Er staan voor dinsdag geen rapportages van Amerikaanse bedrijven geagendeerd.

Het Amerikaanse hedgefonds Pershing Square van Bill Ackman heeft zijn investering in de kwakkelende farmaceut Valeant Pharmaceuticals verkocht en nam daarmee een verlies van zo'n 4 miljard dollar. Dit leverde Ackman een verlies op van zo'n 4 miljard dollar. Met de verkoop gooit Ackman, die het hedgefonds leidt, de handdoek in de ring na vergeefse pogingen om de slechtste investering uit zijn carrière te redden. In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel Valeant ruim 10 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag fractioneel hoger op 2.373,47 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 20.881,48 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 5.875,78 punten.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Arcadis krijgt Amerikaanse opdracht voor bestrijding overstromingen

Opdracht heeft waarde van bijna 12 miljoen dollar.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Philips

Koersdoel naar 36,00 euro.

26 minuten geleden - Lees verder

Chemietak AkzoNobel waarschijnlijk naar private equity - media

Vijf partijen in de race voor overname volgens De Telegraaf.

40 minuten geleden - Lees verder

Vlakke opening Europese beurzen voorzien

Reeks aan Europese inkoopmanagersindexen op de rol.

49 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse industrie behaalt weer meer omzet

Omzetstijging van 7,3 procent in tweede kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.