Wall Street lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2017, 21:05

FOMC start met tweedaagse beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent naar 2.365,45 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 20.837,37 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 5.856,82 punten.

De handelsdag stond dinsdag volledig in het teken van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC) die eerder op de dag aanving en woensdag zal culmineren in het Fed-rentebesluit. De markt is vrijwel unaniem in zijn oordeel dat de centrale bank de rente zal verhogen.

"De markt bleef in een afwachtende houding, waarbij Wall Street de marginaal lagere Europese beurzen volgde, terwijl de markt zich voorbereidde op het Fed-rentebesluit woensdag", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda. "De markt heeft een tariefstijging bijna volledig ingeprijsd, waarbij het sentiment meer wordt gedreven door de verwachting dat de centrale bank de rente dit jaar meerdere keren zal verhogen dan door de verwachte renteverhoging van woensdag", voegde hij toe. "In het geval de Federal Reserve de verwachtingen niet waarmaakt kan de mogelijke keerzijde [voor de aandelenmarkten] behoorlijk hoog zijn", aldus Erlam.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in februari is afgenomen. De vertrouwensindex daalde van 105,9 in januari naar 105,3 in februari. Volgens NFIB nog altijd een "erg hoog" niveau.

De producentenprijzen zijn in februari in de Verenigde Staten op maandbasis gestegen met 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in februari met 2,2 procent.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,68 dollar lager, of 1,4 procent, op 47,72 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0607. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0643 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0654 op de borden.

Naast het Fed-rentebesluit staan woensdag nog zeven macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen achtereenvolgens de wekelijkse hypotheekaanvragen, de detailhandelsverkopen in februari, de Expire State Index van maart en inflatiedata van februari. Later op de dag staan de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in januari gepland, gevolgd door de NAHB-huizenindex van maart. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert tevens zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse hedgefonds Pershing Square van Bill Ackman heeft zijn investering in de kwakkelende farmaceut Valeant Pharmaceuticals verkocht en nam daarmee een verlies van zo'n 4 miljard dollar. Met de verkoop gooit Ackman, die het hedgefonds leidt, de handdoek in de ring na vergeefse pogingen om de "slechtste investering" uit zijn carrière te redden. Het aandeel Valeant verloor ruim 11,0 procent.

Neiman Marcus maakte dinsdag bekend financieel adviseurs in te huren om zijn strategische opties te onderzoeken, waaronder de verkoop van de luxe warenhuisketen.

De oliesector stond onder druk vanwege de lagere olieprijs. Marathon Oil verloor circa 3,3 procent en Transocean daalde ongeveer 1,4 procent. De United States Oil Fund noteerde circa 0,8 procent lager.

De luchtvaarsector stond onder druk, nadat circa 5.000 vluchten werden gecanceld vanwege stormweer aan de oostkust. American Airlines daalde circa 2,6 procent, United Continental verloor ruim 4,5 procent en Delta Air Lines noteerde ongeveer 2,4 procent lager.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting vlak slot

Stemming nieuwe zorgwet blijft uit.

44 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Wekelijkse voorradenrapport drukt op markt.

1 uur geleden - Lees verder

Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

2 uren geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.