Amerikaanse futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 11:58

Markt in het teken van rentebesluit Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De handelsdag zal volledig in het teken staan van het rentebesluit van de Federal Reserve. De markt is vrijwel unaniem in zijn oordeel dat de centrale bank de rente zal verhogen. De federal funds rate zal naar verwachting met 0,25 procentpunt worden verhoogd naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. In de toelichting op het besluit zal de markt kijken naar tekenen over het aantal renteverhogingen die de Amerikaanse centrale bank dit jaar overweegt.

Naast het rentebesluit van de Federal Reserve volgt de markt woensdag met argusogen de ontwikkelingen in Europa."De dag die voor ons ligt heeft de potentie van een zogenaamde "game changer" voor de financiële markten", aldus marktanalist Tony Cross van TopTradr. "De Nederlandse algemene verkiezingen worden als een cruciale test gezien voor een verenigd Europa. Elke weifeling heeft de potentie de euro te ontregelen", voegde de marktanalist toe. "Daarnaast kijkt de markt uit naar de meest recente Amerikaanse inflatie-data, voorafgaand aan de verwachte renteverhoging van de Fed. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de data de plannen van de centrale bank kunnen ontsporen, roepen zwakke cijfers vragen op over een verdere aanscherping van het monetair beleid later dit jaar, waardoor de druk op de rente op staatsobligaties aanzienlijk toeneemt", aldus Cross.

Naast het Fed-rentebesluit staan woensdag nog zeven macro-economische publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen achtereenvolgens de wekelijkse hypotheekaanvragen, de detailhandelsverkopen in februari, de Empire State Index van maart en inflatiedata van februari. Later op de dag staan de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in januari gepland, gevolgd door de NAHB-huizenindex van maart. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert tevens zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent op 48,60 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,6 procent duurder werd op 51,71 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0623. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0635 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0603 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger. De Amerikaanse softwaregigant komt nabeurs met de resultaten over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Golden Ocean Group steeg in de elektronische handel voorbeurs 6,3 procent, nadat het scheepvaartconcern de uitgifte van aandelen voor 60 miljoen dollar succesvol afrondde.

Twitter kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat een tiental prominente Twitter-accounts zijn gehackt, waarbij de hacker zijn steun uitsprak voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanwege een diplomatieke ruzie tussen Turkije, Nederland en Duitsland. Het aandeel verloor 1,6 procent.

Williams-Sonoma en Guess? publiceren tevens de resultaten over het afgelopen kwartaal. Williams-Sonoma noteerde dinsdag nabeurs 0,6 procent lager. In Guess? werd sinds het slot dinsdag niet gehandeld.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.365,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.837,37 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent op 5.856,82 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

22 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

40 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

53 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.