Beursblik: Brill overtreft mogelijk eigen prognoses

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 14:20

NIBC voorziet 5,5 procent autonome omzetgroei.

(ABM FN-Dow Jones) Koninklijke Brill heeft over 2016 een autonome groei gerealiseerd van 5,5 procent. Dit verwacht analist Johan van den Hooven van NIBC in aanloop naar de resultaten, die donderdag nabeurs verschijnen.

De wetenschappelijke uitgever mikt zelf op een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent over het volledige boekjaar. In de eerste jaarhelft realiseerde Brill een autonome omzetgroei van 9 procent, wat volgens Van den Hooven te danken was aan een zwakke vergelijkingsbasis.

De operationele EBITDA-marge komt volgens de analist 300 basispunten hoger uit ten opzichte van de 12,3 procent over 2015. Van den Hooven baseert deze raming op een hogere omzetgroei, kostenbesparingen en een positieve dollarhedge in de eerste jaarhelft.

Brill gaat zelf uit van een stijging van de EBITDA-marge met minimaal 200 basispunten.

Volgens Van den Hooven hangt veel af van december, wat onzekerheid schept over de uiteindelijke uitkomst van de verwachtingen. Van den Hooven schat in dat de guidance van Brill nog redelijk voorzichtig kan zijn geweest.

NIBC hanteert voor Koninklijke Brill een Kopen advies met een koersdoel van 29,50 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 28,69 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

11 uren geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

11 uren geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

11 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRILL KON toevoegen aan uw watchlist 31,50 1,61% 0,50 31,00