Beursblik: cijfers Takeaway.com conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 08:41

Jefferies zet vraagtekens bij aantrekkelijkheid Duitsland.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het afgelopen jaar conform verwachting gepresteerd, al moet nog wel blijken hoe aantrekkelijk de Duitse markt werkelijk is. Dit stelde analist David Reynolds van Jefferies woensdag in reactie op de jaarcijfers van de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden.

Volgens Jefferies zet Takeway.com flink in op de Duitse markt, waar het bedrijf "zichtbaar" aan marktaandeel wint. Evenwel blijft deze zet "een grote gok" voor Takeaway.com en is het vooralsnog niet duidelijk of de Duitse markt uiteindelijk wel "de prijs waard is". Bovendien blijft het volgens Reynolds moeilijk om de positie in Duitsland op waarde te schatten, omdat concurrenten privaat zijn en zodoende geen inzicht geven in hun financiële prestaties in Duitsland. 

"We zijn niet zeker hoe aantrekkelijk Duitsland echt is, vanwege structureel lagere commissiekosten, het belang van korteafstandsbezorgingen en de grote focus op pizzabestellingen", aldus de analist van Jefferies. 

Reynolds merkte bovendien op dat een overname van Takeaway.com "zeer onwaarschijnlijk" lijkt, maar dat een combinatie van activiteiten evenwel tot de mogelijkheden kan behoren. 

Jefferies heeft een Houden advies op Takeaway.com met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 2,5 procent hoger op 34,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

OPEC wil termijn productiebeperking verlengen - media

Verlenging met zes maanden.

1 uur geleden - Lees verder

Drukke handelsweek gedomineerd door macrocijfers

Onderhandelingen Brexit kunnen officieel van start gaan.

3 uren geleden - Lees verder

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

Gisteren - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

Gisteren - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.