Beursblik: Fed tevreden met drie renteverhogingen per jaar

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 20:18

Centrale bank wilde niet te agressief overkomen volgens UniCredit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve lijkt te kunnen leven met de eigen outlook dat de rente dit en volgend jaar drie keer wordt verhoogd. Dit concludeerde econoom Harm Bandholz van UniCredit in een reactie op het rentebesluit van de centrale bank.

"De focus lag vandaag op de beleids-outlook voor de middellange termijn en die was compleet onveranderd", aldus Bandholz.

Conform de verwachting van de markt verhoogde de Fed de rente woensdag met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. Verder weken de economische ramingen nauwelijks af van die in december en zitten er na vandaag nog twee renteverhogingen in het vat in 2017, waarmee het totaal voor dit jaar op drie komt. Ook in 2018 lijkt de Fed uit te gaan van drie verhogingen. 

"De Fed lijkt tevreden met deze outlook en het feit dat de financiële markten meegaan in deze verwachting", stelde de econoom. 

Volgens hem was de enige opmerkelijke verandering in de verklaring van de Fed die op het gebied van de inflatie. "Hier erkende het FOMC tot tweemaal toe dat men feitelijk op de doelstelling zit van twee procent", volgens Bandholz. Maar, zo benadrukte de econoom, tegelijkertijd wil de centrale bank dat de inflatie zich weet te handhaven op dit niveau, waardoor de boodschap van woensdag niet te agressief was. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten hoger

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat getemperd.

1 uur geleden - Lees verder

Euronext rondt overname FastMatch af

Beursbedrijf koopt belang van 90 procent in

1 uur geleden - Lees verder

AEX start nieuwe week in het groen

Geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat afgenomen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Groeicijfers en notulen Fed.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.