Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ING Groep

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 08:54

Analistenhuis betreurt pensionering Chief Risk Officer Wilfred Nagel.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 13,50 naar 14,50 euro op basis van hogere relatieve waarderingen, met handhaving van het Houden advies. 

Analist Matthias De Wit verwacht geen grote strategiewijzigingen na de bestuurswisselingen die ING dinsdag aankondigde. Dit zou volgens mediaberichten bedoeld zijn om een meer dynamische cultuur aan de top te creëren. 

De pensionering van Chief Risk Officer Wilfred Nagel noemt De Wit betreurenswaardig, gezien zijn sterke staat van dienst op het vlak van risicomanagement. Dit vertaalde zich volgens de analist in relatief lage voorzieningen voor slechte leningen door de financieel-economische cyclus heen, wat opmerkelijk is, gezien de sterke blootstelling van ING aan kwetsbare beleggingscategorieën.

De nieuwe CFO Koos Timmermans deed het goed als topman van ING in de Benelux. De Wit vindt het moeilijk om in te schatten hoe Timmermans denkt over de allocatie van kapitaal, cruciaal voor de toekomst van ING. 

Roland Boekhout, die de integratie van de Nederlandse en Belgische bankplatforms van ING gaat leiden, heeft een "zeer sterke" staat van dienst bij ING Duitsland, dat onder zijn leiderschap een zeer winstgevende bank werd. 

Het aandeel ING Groep sloot dinsdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 14,33 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cisco stelt teleur ondanks licht hogere winst

Met name omzetverwachting huidige kwartaal stelt teleur.

53 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Shell sterkste daler.

1 uur geleden - Lees verder

Value8 publiceert concept jaarverslag

Jaarrekening nog niet van accountantsverklaring voorzien.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Politieke chaos domineert beurzen.

1 uur geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco plaatst twee obligaties

Vastgoedfonds haalt in totaal 1 miljard euro op.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.