Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ForFarmers

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 16:05

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel van ForFarmers verhoogd van 7,75 naar 8,25 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

Analist Patrick Roquas voorziet voor 2017 een onderliggende groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van 9 procent, wat beter zou zijn dan de guidance van rond de 5 procent die het management van het veevoerbedrijf zelf voorziet, "omdat de marktomstandigheden gunstiger lijken", aldus de marktvorser.

"De beleggingscase biedt een combinatie van enerzijds een lage autonome omzetgroei, maar daar tegenover een sterke kasstroom generatie die gedreven wordt door het Total Feed concept, waardetoevoegende overnames en kansen op het gebied van het verbeteren van de efficiëntie van de bevoorradingsketen", schreef Roquas. 

Volgens de analist heeft een aandeleninkoopprogramma van 40 miljoen tot 60 miljoen euro niet per se invloed op eventuele overnames die ForFarmers kan doen. Roquas rekende op een terugkoop aan de bovenkant van de aangekondigde bandbreedte, wat volgens hem een aantrekkelijk rendement biedt van 7 procent per jaar in 2017 en 2018. Wel verhandelt het aandeel nog steeds tegen een korting ten opzichte van sectorgenoten. 

Kijkend naar eventuele overnamekansen, heeft ForFarmers volgens Roquas voldoende financiële ruimte, maar zal het management vanwege de mogelijke impact van de Brexit een afwachtende houding aannemen, verwacht de marktvorser. "Uiteindelijk zal het toch het Verenigd Koninkrijk zijn waar de beste kansen liggen voor deals die een positieve bijdrage aan de waarde van het bedrijf kunnen leveren", aldus Roquas. 

Op een overwegend groene beurs noteerde het aandeel ForFarmers woensdagmiddag 0,5 procent lager op 7,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

3 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.