Beursblik: positieve cijfers Takeaway.com

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 08:23

Vooral resultaten in Belgie en Duitsland sterk.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het afgelopen jaar sterk gepresteerd, waarbij vooral de resultaten in Duitsland en België eruit sprongen. Dit stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers woensdag tegenover ABM Financial News in een reactie op de jaarcijfers van de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden.

Volgens Versteeg waren de cijfers van Takeway.com "zoals verwacht" positief. Het bedrijf boekte een 45 procent hogere omzet van 111,6 miljoen euro tegenover 76,7 miljoen euro uit 2015. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) verslechterde evenwel van 13,8 miljoen euro negatief naar 18,3 miljoen euro negatief, waardoor er onder de streep een nettoverlies restte van 30,9 miljoen euro.

Een reden voor het verlies bleken de investeringen in marketing en productontwikkelingen. "Dit zijn kosten die goed in de hand te houden zijn, waardoor Takeaway.com de marges gemakkelijk kan sturen", aldus Versteeg. 

Ook de ordergroei van 46 procent noemde de marktvorser "zeer goed", waarbij de omzetgroei naar verwachting van Versteeg de ordergroei kan overtreffen. "Takeaway.com kan dus op termijn meer omzet per order genereren en dat is positief", aldus Versteeg. Vooral over de resultaten uit Duitsland en België, waar het bedrijf nu ook winstgevend is, bleek de marktvorser te spreken.  

Een jaarlijkse ordergroei van minstens 25 procent op de middellange termijn, noemde de analist dan ook een haalbare doelstelling. "Takeaway.com opereert in een zeer winstgevende business, waardoor het snel kan gaan met zo'n bedrijf."

Theodoor Gilissen Bankiers werkt aan een Aanbevolen advies voor Takeway.com. Het aandeel sloot woensdag 2,5 procent hoger op 34,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel ING

Houden advies gehandhaafd.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak noteert hoger

Olieprijzen in de plus.

37 minuten geleden - Lees verder

Valuta: centrale bankiers eisen aandacht op in Portugal

Draghi, Carney en Kuroda spreken.

1 uur geleden - Lees verder

Joint venture Fugro krijgt opdracht in Brazilie

Contractwaarde circa 90 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Duits ondernemersvertrouwen stijgt

Ifo index in juni naar 115,1

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.