Beursupdate: Damrak opent hoger

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 09:15

Takeaway.com maakt koersval na vrijgave jaarcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting hoger geopend. De AEX koerste kort na opening 0,3 procent hoger op 511,50 punten, terwijl de AMX 0,2 procent won. 

In de AEX koerste ArcelorMittal 1,5 procent hoger, gevolgd door ASML met 1,4 procent. SBM Offshore schreef in het licht van gestegen olieprijzen 1,2 procent bij. ING Groep won 0,3 procent. De bank heeft flink huisgehouden in zijn bestuur. Zowel financieel directeur Patrick Flynn en chief risk officer Wilfred Nagel zullen de bank verlaten. Zij worden opgevolgd door Koos Timmermans en Steven van Rijswijk.

KPN gaf juist 0,8 procent prijs en ook AkzoNobel kon met een min van 0,3 procent niet in het groen komen. 

In de Midkap was het Fugro dat op bijval van beleggers kon rekenen met een plus van 1,3 procent. Het volatiele OCI steeg 1,1 procent, gevolgd door Aperam dat eveneens 1,1 procent bijschreef. Refresco Group en BAM Groep verloren beide 0,3 procent.

Onder de kleinere fondsen steeg Stern Groep met 1,2 procent, terwijl Takeaway.com een koersval maakte van 3,4 procent na publicatie van de jaarcijfers. Het bedrijf rapporteerde over 2016 een flinke ordergroei, maar leed wel een groter verlies vanwege opgelopen kosten. De online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden zei ook dit jaar te willen blijven investeren in marketing en productontwikkeling. Hierdoor wordt ook voor het huidige jaar een verlies verwacht. Theodoor Gilissen Bankiers noemde de cijfers positief. 

Beursdebutant Avantium won 5,0 procent. Het chemische technologiebedrijf haalde 103 miljoen euro op met de uitgifte van 9,4 miljoen aandelen. Volgens Avantium was de aandelenuitgifte "meerdere malen overtekend".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen vlak tot licht hoger

Brexit in focus.

19 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse Staat wil tot twee miljard euro ophalen

Veiling kort schuldpapier op 3 april.

42 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO geeft voorkeur aan meer cyclische en Europese aandelen

Politieke onzekerheid in Europa deels achter de rug.

1 uur geleden - Lees verder

Herhaling: Europese Commissie blokkeert fusie Deutsche Boerse en London Stock Exchange

Brussel zag te grote marktdominantie ontstaan.

1 uur geleden - Lees verder

Europese Commissie blokkeert fusie Deutsche Boerse en London Stock Exchange

Brussel zag te grote marktdominantie ontstaan.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 512,15 0,56% 2,83 509,32
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 738,33 0,53% 3,90 734,43
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 912,05 0,59% 5,39 906,66