Empire State index wijst op verslechtering bedrijfsklimaat Verenigde Staten

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 14:02

Ondernemers bleven optimistisch in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in maart verslechterd. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index. 

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van januari met 2,3 punten naar 16,4 punten.  

De index voor nieuwe orders steeg met 8 punten naar 21,3 punten, wat het hoogste niveau was in zeven jaar tijd. De deelindex voor verscheepte orders daalde echter met 7 punten naar 11,3 punten, wat wijst op een tragere groei van de leveringen. 

De omstandigheden op de arbeidsmarkten verbeterden ook, met zowel meer werkgelegenheid en meer gewerkte uren.

De prijsindices wezen op vertragende groei in maart.

De index die vooruitkijkt naar de komende zes maanden wees op aanhoudend sterk optimisme bij de respondenten over het bedrijfsklimaat in de toekomst. Deze deelindex daalde wel met 4 punten tot 37,4 punten.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn. 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nomura kiest voor Frankfurt als Europese basis na Brexit - media

Minder dan 100 medewerkers zouden overgaan vanuit de City.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Shell trekt AEX omlaag

Olieprijzen weer lager.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Corbion flink hoger op overnamespeculaties

Bedrijf niet beschikbaar voor commentaar.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: opdracht ExxonMobil mijlpaal voor SBM Offshore

Schiedamse dienstverlener kan in aanmerking komen voor meer FPSO's volgens ABN AMRO.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: dollar licht onder druk

Volgens Ebury blijft opwaarts potentieel voor dollar intact.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.