Empire State index wijst op verslechtering bedrijfsklimaat Verenigde Staten

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 14:02

Ondernemers bleven optimistisch in maart.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in maart verslechterd. Dit bleek woensdag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index. 

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van januari met 2,3 punten naar 16,4 punten.  

De index voor nieuwe orders steeg met 8 punten naar 21,3 punten, wat het hoogste niveau was in zeven jaar tijd. De deelindex voor verscheepte orders daalde echter met 7 punten naar 11,3 punten, wat wijst op een tragere groei van de leveringen. 

De omstandigheden op de arbeidsmarkten verbeterden ook, met zowel meer werkgelegenheid en meer gewerkte uren.

De prijsindices wezen op vertragende groei in maart.

De index die vooruitkijkt naar de komende zes maanden wees op aanhoudend sterk optimisme bij de respondenten over het bedrijfsklimaat in de toekomst. Deze deelindex daalde wel met 4 punten tot 37,4 punten.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn. 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.