Munich Re geeft miljard euro terug aan aandeelhouders

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 08:11

Grootste herverzekeraar rekent niettemin op uitdagend 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Munich Re gaat tot 11 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en geeft daarmee maximaal een miljard euro terug aan aandeelhouders. Dit maakte 's werelds grootste herverzekeraar woensdag bekend bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers.

Op basis van de huidige aandelenkoers komt de geplande inkoop neer op 3,5 procent van het aandelenkapitaal.

Het bedrijk kondigde verder aan te rekenen op een "uitdagend jaar" en mikt in 2017 op een nettowinst van 2,0 miljard tot 2,4 miljard euro, buitengewone omstandigheden daargelaten. 

De uitdagingen betreffen onder andere de digitalisering en de veranderingen die dat veroorzaakt in de sector. "Digitalisering verandert de vraag van klanten, maakt de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk en dwingt ons om partnerschappen aan te gaan die eerder niet zouden zijn overwogen", stelde bestuursvoorzitter Nikolaus von Bornhard. 

Daarnaast verwacht de herverzekeraar dat de rente dit jaar laag blijft, met dito reguliere inkomsten uit vastrentende beleggingen. Munich Re rekent op een beleggingsresultaat van circa 7 miljard euro dit jaar, wat een rendement van circa 3 procent zou betekenen.

Grote verliezen deden zich in de eerste twee maanden van 2017 relatief weinig voor, meldde het bedrijf verder. In 2016 lagen de verliezen door natuurrampen op het hoogste niveau in vier jaar, meldde Munich Re vorige week. Het bedrag kwam wereldwijd uit op 175 miljard dollar, waarvan 84 procent in Azië en de Verenigde Staten.

Munich Re bevestigde zijn voorlopige jaarcijfers van vorige maand. De herverzekeraar uit München boekte vorig jaar een winst van 2,6 miljard euro en voldeed daarmee ruimschoots aan de eigen doelstelling van tenminste 2,3 miljard euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

48 minuten geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

1 uur geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

3 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

3 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.