Munich Re geeft miljard euro terug aan aandeelhouders

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 08:11

Grootste herverzekeraar rekent niettemin op uitdagend 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Munich Re gaat tot 11 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en geeft daarmee maximaal een miljard euro terug aan aandeelhouders. Dit maakte 's werelds grootste herverzekeraar woensdag bekend bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers.

Op basis van de huidige aandelenkoers komt de geplande inkoop neer op 3,5 procent van het aandelenkapitaal.

Het bedrijk kondigde verder aan te rekenen op een "uitdagend jaar" en mikt in 2017 op een nettowinst van 2,0 miljard tot 2,4 miljard euro, buitengewone omstandigheden daargelaten. 

De uitdagingen betreffen onder andere de digitalisering en de veranderingen die dat veroorzaakt in de sector. "Digitalisering verandert de vraag van klanten, maakt de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk en dwingt ons om partnerschappen aan te gaan die eerder niet zouden zijn overwogen", stelde bestuursvoorzitter Nikolaus von Bornhard. 

Daarnaast verwacht de herverzekeraar dat de rente dit jaar laag blijft, met dito reguliere inkomsten uit vastrentende beleggingen. Munich Re rekent op een beleggingsresultaat van circa 7 miljard euro dit jaar, wat een rendement van circa 3 procent zou betekenen.

Grote verliezen deden zich in de eerste twee maanden van 2017 relatief weinig voor, meldde het bedrijf verder. In 2016 lagen de verliezen door natuurrampen op het hoogste niveau in vier jaar, meldde Munich Re vorige week. Het bedrag kwam wereldwijd uit op 175 miljard dollar, waarvan 84 procent in Azië en de Verenigde Staten.

Munich Re bevestigde zijn voorlopige jaarcijfers van vorige maand. De herverzekeraar uit München boekte vorig jaar een winst van 2,6 miljard euro en voldeed daarmee ruimschoots aan de eigen doelstelling van tenminste 2,3 miljard euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.