Nederlandse detailhandel zet weer meer om

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 06:43

In januari 5,0 procent meer omzet gedraaid.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel is in januari in een hoger tempo gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek.

In januari zette de detailhandel 5,0 procent meer om in vergelijking tot een jaar eerder. De volumes lagen daarbij 3,2 procent hoger. In december was nog sprake van een toename met 2,8 procent.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet ruim drie procent hoger dan in januari 2016, aldus het statistiekbureau.

De omzet van de winkels in non-food lag in januari 5,0 procent hoger dan een jaar eerder. De verkopen van de non-foodsector waren 3,9 procent hoger.

De omzet van kledingwinkels, doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren en winkels in meubels en huishoudartikelen groeide. Ook de drogisterijen en parfumerieën en de winkels in recreatie-artikelen hebben meer omgezet dan een jaar eerder. In december boekten deze winkels nog een omzetverlies. Verder groeide voor het eerst sinds juli 2015 de omzet van fysieke winkels in consumentenelektronica. In vergelijking met een jaar eerder was de groei in januari bijna 1,0 procent.

De winkels in schoenen en lederwaren hebben minder omgezet dan een jaar eerder. Ook in de twee voorgaande maanden kampten deze winkels met een omzetkrimp.

Kledingwinkels hebben vanaf oktober 2016 elke maand een omzetstijging gerealiseerd. In oktober 2016 bedroeg de groei bijna 16 procent, in november ruim 9 procent en in december bijna 5,0 procent. De omzetgroei in januari 2017 was bijna 8,0 procent, het hoogste niveau in januari sinds 2006.

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in januari een omzetstijging van 2,5 procent. De verkopen waren 1,0 procent hoger. De omzet van de supermarkten groeide met 2,6 procent, die van de speciaalzaken met 1,7 procent.

De online omzet lag in januari 17,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten 14,4 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 20,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel TomTom

Koersdoel naar 6,75 euro.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NSI bezig met herstel

Winst per aandeel en huuropbrengsten boven verwachting.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P verlaagt koersdoel voor AkzoNobel

Koersdoel omlaag naar 80 euro.

25 minuten geleden - Lees verder

Interesse Shell voor overname Equis Energy - media

Ook Japanse Softbank onder potentiele bieders.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Intertrust sterk afgewaardeerd na waarschuwing

Deutsche Bank voorzag bescheidener verlies.

31 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.