Nederlandse export groeit verder

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 06:49

Ook import hoger in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Nederlandse goederen is in januari op jaarbasis in een iets lager tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit meldde het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Het volume van de goederenexport nam in januari met 5,7 procent toe vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In december was sprake van een stijging met 6,1 procent en in november met 5,6 procent.

De import liep in de eerste maand van het jaar met 4,0 procent op.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in maart een stuk gunstiger dan in januari. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

Met name de ontwikkeling van de wisselkoersen speelt de export in maart in de kaart, vergeleken met januari. Het oordeel van Nederlandse en Europese producenten over de buitenlandse orderpositie en het Europese producentenvertrouwen zijn ook verbeterd. De ontwikkeling van de Duitse industriële productie is daarentegen ongunstiger in de radar van maart. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

11 uren geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

11 uren geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

11 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.