Nederlandse export groeit verder

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 06:49

Ook import hoger in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Nederlandse goederen is in januari op jaarbasis in een iets lager tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. Dit meldde het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Het volume van de goederenexport nam in januari met 5,7 procent toe vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. In december was sprake van een stijging met 6,1 procent en in november met 5,6 procent.

De import liep in de eerste maand van het jaar met 4,0 procent op.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in maart een stuk gunstiger dan in januari. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

Met name de ontwikkeling van de wisselkoersen speelt de export in maart in de kaart, vergeleken met januari. Het oordeel van Nederlandse en Europese producenten over de buitenlandse orderpositie en het Europese producentenvertrouwen zijn ook verbeterd. De ontwikkeling van de Duitse industriële productie is daarentegen ongunstiger in de radar van maart. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Talpa brengt openbaar bod uit op Telegraaf Media Groep

Mediaconcern John de Mol biedt 6,50 euro per aandeel.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Nieuw record voor Dow Jones

Techsector herstelt van verkoopgolf.

Gisteren - Lees verder

Alitalia vraagt faillissement aan in Amerika

Italiaanse luchtvaartmaatschappij riskeert toegang te verliezen tot vliegveld JFK.

Gisteren - Lees verder

Nieuw record in verschiet voor Dow Jones

Techsector herstelt van verkoopgolf.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.