Update: Takeaway.com zet groei van orders voortvarend door

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 07:27

Bestel- en bezorgdienst verwacht geen winst te maken in 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in 2016 een forse groei van het aantal orders doorgemaakt, maar zag de verliezen evenwel oplopen vanwege hogere kosten. Dit meldde de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden woensdag voorbeurs.

CEO en oprichter Jitse Groen bleek te spreken over de versnelde groei na de beursgang in september vorig jaar. Daarbij merkte Groen een "sterke" ordergroei op, vooral in het vierde kwartaal. 

In 2016 nam het aantal orders ten opzichte van 2015 met 46 procent toe tot 49,3 miljoen bestellingen. In Nederland groeide het aantal bestellingen met 32 procent naar 21,1 miljoen bestellingen, terwijl de ordergroei in Duitsland zelfs 48 procent was. De gemiddelde waarde van de bestellingen daalde in 2016 naar 19,09 euro, tegen 19,32 euro in het voorgaande jaar. Ook kon Takeaway afgelopen jaar rekenen op 32 procent meer actieve klanten en steeg het aantal aangesloten restaurants met 15 procent.

Dit leidde tot een 45 procent hogere omzet van 111,6 miljoen euro tegenover 76,7 miljoen euro uit 2015. 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) verslechterde evenwel van 13,8 miljoen euro negatief naar 18,3 miljoen euro negatief, waardoor er onder de streep een nettoverlies restte van 30,9 miljoen euro. In 2015 boekte Takeaway.com nog een verlies van krap 20 miljoen euro. Met name de investeringen in marketinguitingen vielen in 2016 met 40 procent flink hoger uit dan in 2015. 

Outlook

Takeaway zegt ook dit jaar te willen blijven investeren in onder meer marketing en productontwikkeling, waardoor het bedrijf ook in 2017 verwacht verlies te maken.

Het concern herhaalde verder de bij de beursgang op 30 september vorig jaar afgegeven verwachting door te streven naar een groei van het aantal bestellingen van minstens 25 procent per jaar op de middellange termijn, en "naar een groei van de omzet die harder blijft toenemen dan het aantal bestellingen na 2016".

Het aandeel Takeaway.com sloot woensdag 2,5 procent hoger op 34,14 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.