Valuta: dollar trekt meeste aandacht

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 09:36

Guidance Federal Reserve woensdag cruciaal.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar staat woensdag prominent in de schijnwerpers met de inflatiecijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

"Die inflatiedata zijn vandaag cruciaal", aldus valutaspecialist Georgette Boele. "Wat voor de dollarkoers niet goed is, is een inflatietrend die voor de Fed de aanleiding vormt de rente te verhogen. Idealiter doet de Fed dat als de economische trends daarom vragen", aldus Boele.

ABN AMRO houdt rekening met een viertal renteverhogingen in 2017, inclusief de renteverhoging van vanavond en die door de markt geheel is verdisconteerd, tegen tot nu toe nog drie verhogingen. "Het draait vanavond om de guidance. Houd bij de dollarkoers goed de trend in de reële en de nominale rente in de gaten. Als die beiden stijgen, is dat negatief voor de dollar", aldus Boele.

De Federal Reserve maakte vanavond om zeven uur het rentebesluit bekend met aansluitend een persconferentie.

Boele stelt woensdag vast dat er in het valutaspeelveld een relatief grote verscheidenheid aan factoren een rol spelen. "Zo wacht de markt bijvoorbeeld ook nog op de Amerikaanse president Donald Trump, die ook fiscaal moet 'leveren' en dat nog niet heeft gedaan", aldus Boele.

Door die veelheid aan aandachtspunten bewegen veel valuta zich binnen een relatief beperkte bandbreedte. "Je ziet dat terug bij het euro/dollar-paar, maar ook bij het Britse pond, die wel omlaag gaat nu de Brexit steeds meer op de voorgrond treedt, maar ook weer niet zo hard", aldus Boele.

Later deze week komen ook de centrale banken van het Verenigd Koninkrijk, Japan, Noorwegen en Zwitserland met hun rentebesluiten naar buiten.

De euro noteerde woensdag op 1,0632 dollar en op 0,8696 pond.   

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Macrokalender bepaalt beursweek

Cijferseizoen weer voorbij.

Gisteren - Lees verder

BeleggersBarometer ING op tienjarig hoogtepunt

Vertrouwen stijgt door verder aantrekkende economie.

27 mei 2017, 10:15 - Lees verder

RRJ Capital II verkleint belang in NN

Kapitaalbelang van 9,6 procent.

27 mei 2017, 10:08 - Lees verder

BlackRock vergroot belang in ASR

Kapitaalbelang van 6,5 procent.

27 mei 2017, 10:04 - Lees verder

Lindenbergh verkleint belang in ForFarmers

Kapitaalbelang nog boven meldingsgrens.

27 mei 2017, 09:59 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.