Wall Street richting hoger slot

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 20:33

Fed stelt zich mild op door aantal renteverhogingen te handhaven.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste woensdag af op een hoger slot. Rond de klok van half negen noteerde de S&P 500 index 0,9 procent hoger, steeg de Dow Jones index 0,6 procent en won de Nasdaq 0,8 procent.

De Federal Reserve verhoogde conform de verwachting de rente met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. Verder verwacht het beleidscomité net als drie maanden geleden dat er in 2017 in totaal drie verhogingen worden doorgevoerd. Ook de economische ramingen en inflatieverwachtingen die de centrale bank woensdag vrijgaf weken nauwelijks af van die in december. 

"Dit was de alom verwachte uitkomst van de vergadering van vandaag, met het FOMC die een tweede rentestijging in drie maanden (en de derde in deze verkrappingscyclus) aankondigde, maar haar advies voor de rest van het jaar ongewijzigd liet", aldus marktstrateeg Lee Ferridge van State Street. Marktstrateeg Tony Bedikian van Citizens Bank sprak van een milde Fed, omdat de centrale bank het aantal verwachte renteverhogingen voor dit jaar handhaafde.

Uit actuele inflatiecijfers bleek woensdag dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in februari met 0,1 procent zijn gestegen op maandbasis, wat ook was verwacht. De kerninflatie kwam uit op 0,2 procent en dit was ook voorzien. De detailhandelsverkopen, voor de markt ook altijd een zeer relevant cijfer, stegen in februari met 0,1 procent.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers in maart is gestegen tot het hoogste niveau in twaalf jaar terwijl de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in januari conform de verwachting zijn toegenomen. Het bedrijfsklimaat in de regio New York verslechterde in maart ten opzichte van februari.

De olieprijs zat in de lift. De april-future op een vat West Texas Intermediate sloot 1,14 dollar, of 2,4 procent, hoger op 48,86 dollar. Dat was de eerste stijging in bijna twee weken. Veel aandacht ging uit naar het wekelijke olievoorradenrapport uit Amerika. Daaruit bleek over de gehele linie een daling. Ook de zwakkere dollar hielp de olieprijs.

De euro noteerde een half uur voor het slot in New York op 1,0690 dollar. Rond het slot in Europa noteerde het muntpaar op 1,0629 en woensdagochtend vroeg op 1,0635. 

Bedrijfsnieuws

Yahoo kon op aandacht rekenen nadat bekend werd dat er vier mannen, waaronder twee Russische spionnen, in staat van beschuldiging zijn gesteld vanwege het omvangrijke hackschandaal uit 2014. Destijds wisten de hackers de namen en wachtwoorden van miljoenen mailboxen te achterhalen. Het aandeel verloor 0,1 procent. Verizon, dat de kernactiviteiten van Yahoo wil overnemen, steeg 1,6 procent.

Het aandeel Twitter daalde 1,6 procent. Woensdag werd bekend dat een reeks prominente accounts op de microblogdienst is gekraakt, waarbij de hacker zijn steun uitsprak voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanwege een diplomatieke ruzie tussen Turkije, Nederland en Duitsland. 

Golden Ocean Group steeg bijna 11 procent, nadat het scheepvaartconcern de uitgifte van aandelen voor 60 miljoen dollar succesvol afrondde.

Softwareconcern Oracle opent nabeurs de boeken. In de reguliere handel steeg het aandeel 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Franse verkiezingen startschot voor vers geld naar Europese aandelen

JP Morgan ziet beleggers afwachten vanwege politieke onzekerheid.

11 uren geleden - Lees verder

Jaarvergadering Groothandelsgebouwen akkoord met alle agendapunten

Vastgoedfonds herhaalt outlook 2017.

12 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in Gemalto

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verlaagd.

12 uren geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verlaagd.

12 uren geleden - Lees verder

NLFI verkleint belang in ASR

Zowel kapitaalbelang als stemrecht stevig verlaagd.

12 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.