Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 15 maart 2017, 13:51

Markt in het teken van rentebesluit Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen bewegen woensdag richting een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het groen.

De handelsdag zal volledig in het teken staan van het rentebesluit van de Federal Reserve. De markt is vrijwel unaniem in zijn oordeel dat de centrale bank de rente zal verhogen. De federal funds rate zal naar verwachting met 0,25 procentpunt worden verhoogd naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. In de toelichting op het besluit zal de markt kijken naar tekenen over het aantal renteverhogingen die de Amerikaanse centrale bank dit jaar overweegt.

Naast het rentebesluit van de Federal Reserve volgt de markt woensdag met argusogen de ontwikkelingen in Europa."De dag die voor ons ligt heeft de potentie van een zogenaamde "game changer" voor de financiële markten", aldus marktanalist Tony Cross van TopTradr. "De Nederlandse algemene verkiezingen worden als een cruciale test gezien voor een verenigd Europa. Elke weifeling heeft de potentie de euro te ontregelen", voegde de marktanalist toe. "Daarnaast kijkt de markt uit naar de meest recente Amerikaanse inflatie-data, voorafgaand aan de verwachte renteverhoging van de Fed. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat de data de plannen van de centrale bank kunnen ontsporen, roepen zwakke cijfers vragen op over een verdere aanscherping van het monetair beleid later dit jaar, waardoor de druk op de rente op staatsobligaties aanzienlijk toeneemt", aldus Cross.

In Europa was sprake van een positief sentiment, waarbij energie-aandelen profiteerden van hogere olieprijzen, terwijl de algemene verkiezingen in Nederland de nieuwsstroom beheersten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde 0,3 procent hoger op 374,46 punten.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,1 procent op 19.577,38  punten en de Chinese Shanghai Composite steeg 0,1 procent op 3.241,76 punten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs in de Verenigde Staten bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week is gestegen met 3,1 procent. De index steeg van 405,7 naar 418,1.

De Amerikaanse consumentenprijzen zijn op maandbasis in februari conform de verwachting met 0,1 procent gestegen. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 2,7 procent.

De detailhandelsverkopen zijn in februari met 0,1 procent gestegen. Dit was tevens conform de verwachting van economen.

De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in maart verslechterd. De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van februari van 18,7 naar 16,4.

Later op de dag staan, naast het rentebesluit, de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in januari gepland, gevolgd door de NAHB-huizenindex van maart. De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert tevens zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 2,01 procent op 48,68 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,9 procent duurder werd op 51,88 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0627. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0635 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0603 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent hoger. De Amerikaanse softwaregigant komt nabeurs met de resultaten over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

Golden Ocean Group steeg in de elektronische handel voorbeurs 9,3 procent, nadat het scheepvaartconcern de uitgifte van aandelen voor 60 miljoen dollar succesvol afrondde.

Twitter kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat een tiental prominente Twitter-accounts zijn gehackt, waarbij de hacker zijn steun uitsprak voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vanwege een diplomatieke ruzie tussen Turkije, Nederland en Duitsland. Het aandeel verloor 1,0 procent.

Williams-Sonoma en Guess? publiceren tevens de resultaten over het afgelopen kwartaal. Williams-Sonoma noteerde dinsdag nabeurs 0,6 procent lager. In Guess? werd sinds het slot dinsdag niet gehandeld.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.365,45 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.837,37 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent op 5.856,82 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

14 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

47 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68