Amerikaanse futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 11:48

Budgetvoorstellen Trump in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Beleggers verwerken voorbeurs het Fed-rentebesluit en de vroegtijdig uitgelekte budgetvoorstellen van president Donald Trump.

De Federal Reserve verhoogde woensdag conform de verwachting de rente met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent. Verder verwacht het beleidscomité net als drie maanden geleden dat er in 2017 in totaal drie verhogingen worden doorgevoerd. Ook de economische ramingen en inflatieverwachtingen die de centrale bank woensdag vrijgaf weken nauwelijks af van die in december.

"De verrassing gisteren was dat het besluit van de Fed om het belangrijkste rentetarief te verhogen niet unaniem was", aldus marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. "Deze onverwachte wending verraste beleggers, waardoor de dollar onmiddelijk over de hele linie onder druk kwam te staan, toen handelaren met spoed hun pro-dollar posities afbouwden", voegde de marktvorser toe. "Het feit dat Fed functionarissen voor dit jaar slechts 2 renteverhogingen zien, zoals bleek uit de dot-plot, stelde tevens teleur", aldus Anthis.

Donald Trump's uitgelekte budgetvoorstel 'American First' laat een prioriteit zien voor een sterke toename voor de militaire uitgaven, grensbeveiliging en immigratie handhaving. Om deze verhogingen te kunnen betalen stelt de president echter sterke bezuinigingen voor in de gezondheidszorg, het milieu, het onderwijs en een forse reductie in subsidies voor stedelijke revitalisering. Bij sommige kleinere overheidsinstellingen wordt de financieringen volledig geëlimineerd.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Amerikaanse bouwvergunningen in februari, de Philly Fed index van maart en de wekelijkse steunaanvragen. Om half tien volgt de officiële publicatie van het Amerikaans begrotingsvoorstel voor 2018.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent op 49,32 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent duurder werd op 52,32  dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0725. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0724 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0735 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Oracle kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Amerikaanse softwaregigant woensdag nabeurs beter dan verwachte resultaten rapporteerde. Het aandeel won in de elektronische handel voorbeurs 6,5 procent.

GoPro steeg in de elektronische handel voorbeurs 11,2 procent, nadat de fabrikant van actiecamera's woensdag nabeurs meldde te verwachten dat de omzet dit kwartaal aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. GoPro zei eerder voor het eerste kwartaal te mikken op een omzet van 190 miljoen tot 210 miljoen dollar.  

Tesla Motors won 2,2 procent. De fabrikant van elektrische auto's wil 250 miljoen dollar ophalen met de uitgifte van gewone aandelen en nog eens 750 miljoen dollar door middel van de uitgifte van converteerbare obligaties.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,8 procent hoger op 2.385,26 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 20.950,10 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent op 5.900,05 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street gaat iets hoger openen

Wachten op stemming wet gezondheidszorg.

8 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse steunaanvragen stijgen

Toename met 15.000 aanvragen.

22 minuten geleden - Lees verder

VolkerWessels wil voor de zomer naar de beurs - media

Bouwbedrijf zou 20 tot 49 procent notering willen geven.

1 uur geleden - Lees verder

Accenture boekt meer omzet in tweede kwartaal

Adviesbureau ziet nettoresultaat afnemen.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen verdeeld

Wachten op stemming over Amerikaanse zorgstelsel.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.