AND boekt meer omzet en winst

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 08:00

Dividendvoorstel 0,15 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) AND International Publishers heeft over 2016 duidelijk meer omzet en een hogere onderliggende nettowinst geboekt. Dit maakte het Rotterdamse kaartbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De omzet kwam uit op 7,3 miljoen euro tegen 6,0 miljoen in 2015. Onderliggend steeg het bedrijfsresultaat van 2,9 miljoen naar 3,5 miljoen euro in 2016.

In 2015 was er sprake van een eenmalige terugname van een bijzondere waardevermindering van 2,5 miljoen euro.

Als ook voor de nettowinst geen rekening wordt gehouden met deze eenmalige post, dan steeg de nettowinst onderliggend van 2,8 miljoen naar 3,5 miljoen euro.

De nettokasstroom kwam over 2016 uit op 2,4 miljoen euro positief, waarmee de liquide middelen aan het eind van 2016 stegen naar 6,9 miljoen euro.

Het dividendvoorstel ligt net als in het voorgaande jaar op 0,15 euro per aandeel AND. Dit komt neer op een pay-out ratio van 20 procent.

Outlook

Het bedrijf geeft geen kwantitatieve verwachtingen af, maar voorziet met het in december 2016 geopende kantoor in Noord-Amerika, de Noord-Amerikaanse markt verder te ontwikkelen.

AND verwacht ook verdere voortgang met het onderzoek en de initiatieven in nieuwe markten zoals bijvoorbeeld de automotive. In de automotive markt ziet AND een stroomversnelling in behoefte aan locatie diensten als onderdeel van de zelfrijdende auto en de connected car. De ontwikkelingen rondom de zelfrijdende auto versterken des te meer het strategisch belang van wereldwijd kaartmateriaal in deze sector. AND heeft al een aantal pilot projecten opgestart en onderzoekt de mogelijkheden voor een succesvolle positie binnen de automotive markt.

AND is positief ten aanzien van opkomende mogelijkheden binnen de huidige snel veranderende technologische en marktontwikkelingen.

Het aandeel AND International Publishers sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent lager op 10,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse huizenprijzen verder gestegen

Prijzen in maart met 0,6 procent opgelopen.

27 minuten geleden - Lees verder

Wall Street wacht op notulen Fed

Futures duiden op licht hogere opening.

50 minuten geleden - Lees verder

AND wil raad van commissarissen uitbreiden

Rob Westerhof vertrekt eind dit jaar.

52 minuten geleden - Lees verder

Licht hogere resultaten voor Tiffany

Juweliersketen handhaaft outlook.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AND INTE... toevoegen aan uw watchlist 8,90 0,91% 0,08 8,80