Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Unilever

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 08:29

Koersdoel naar 39,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 35,50 naar 39,00 euro met een ongewijzigd verkoopadvies.

"We denken dat de waarde die Kraft Heinz in Unilever zag moeilijk te ontsluiten zullen zijn", aldus de analisten van Goldman Sachs. De zakenbank wees er daarbij op dat de EBIT-marges van Unilever al ongeveer op eenzelfde niveau liggen als die van de concurrenten, hoewel de brutomarge met 43 procent nog wel 4 procentpunt onder het sectorgemiddelde ligt.

De strategische herziening die Unilever momenteel uitvoert, nadat het bod van Kraft Heinz werd afgewezen, kan volgens Goldman Sachs wel eens een teleurstelling worden. "Hoewel we als belangrijkste boodschap een sterkere focus op de kosten verwachten, zou een keuze voor meer autonome groei door acquisities of investeringen in marketing meer waarde creëren op de lange termijn", aldus de analisten.

Over het eerste kwartaal van 2017 rekent Goldman Sachs voor Unilever op een autonome groei van 2,3 procent op een omzet van 13.150 miljoen euro.

Goldman Sachs verhoogde de taxaties voor de EBIT-marge van Unilever voor de periode van 2017 tot en met 2019 met 0,2 tot 0,5 procentpunt, in lijn met de verwachtingen van het Brits-Nederlandse concern zelf. De autonome groei zal in deze periode echter niet 4,0 procent bedragen, zo voorzien de analisten, maar 3,2 procent. De ramingen voor de winst per aandeel gingen met 2 tot 3 procent omhoog, maar daarmee zit Goldman Sachs nog altijd 2 tot 6 procent onder consensus.

Het aandeel Unilever sloot woensdag fractioneel lager op 46,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat wil drie langlopende leningen veilen in derde kwartaal

Tevens zes reguliere veilingen kortlopend schuldpapier.

26 minuten geleden - Lees verder

AkzoNobel op schema voor afsplitsing Specialty Chemicals

Concern zal in najaar naar buiten treden voor beursgang en verkoop.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: beperkte impact Kifid-uitspraak op NN

Focus op uitspraak Rechtbank Rotterdam.

57 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse future licht in het rood

Aandacht voor financials.

1 uur geleden - Lees verder

Mediahuis wil TMG gezond en rendabel maken

Bedrijf komt met strategie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
UNILEVER toevoegen aan uw watchlist 49,90 -0,26% -0,13 50,03