Beursblik: nettoresultaat Beter Bed valt lager uit

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 11:15

Analisten voorzien 12 procent lagere netto jaarwinst.

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed Holding heeft in 2016 een lager nettoresultaat gerealiseerd dan in het voorgaande jaar. Dit is de verwachting van vier door ABM Financial News geraadpleegde analisten in aanloop naar de jaarcijfers van de onderneming, die vrijdag voorbeurs verschijnen.

De analisten voorzien gemiddeld een 12 procent lagere nettowinst over 2016 van 19,9 miljoen euro, tegen 22,6 miljoen in 2015.

De bedden- en matrassenverkoper uit Uden maakte op 20 januari al bekend dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) in 2016 met 6,3 procent was gedaald naar 38,5 miljoen euro, maar dat de omzet juist met 6,5 procent was toegenomen tot 410,5 miljoen euro.

Het bedrijf meldde daarbij dat de resultaatsverslechtering onder meer werd veroorzaakt door hogere kosten in Nederland, investeringen in Duitsland en de mindere resultaten en kosten voor het overgenomen Sängjätten in Zweden.

"Ter verbetering van het rendement zijn inmiddels in de diverse landen maatregelen genomen gericht op omzetstijging, zoals investeringen in omnichannel, en

maatregelen ter reductie van kosten in met name de logistiek", meldde Beter Bed bij de voorlopige cijfers.

De analisten zijn onder meer benieuwd naar de actuele situatie in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, mededelingen over de resultaten van acties voor rendementsverbetering van de in juni 2016 overgenomen Zweedse winkelketen Sjängjätten, de stijging van omzet en resultaten van online verkopen en het dividendvoorstel.

Naar verwachting zal het beddenconcern als gebruikelijk voor het lopende boekjaar een kwalitatieve outlook geven met verwachtingen en te ondernemen acties.

Beter Bed zal vrijdag voorbeurs de definitieve resultaten over het vierde kwartaal en heel 2016 rapporteren. Op een groen Damrak noteerde het aandeel donderdag vlak 0,3 procent hoger op 15,95 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

13 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

14 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen nog volop bezig.

16 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BETER BED toevoegen aan uw watchlist 15,89 -0,81% -0,13 16,02