Beursupdate: Damrak op jaarrecord

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 09:18

Staalbedrijven aan kop.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag hoger van start gegaan en scherpte daarmee overtuigend de hoogste stand van 2017 aan. Kort na de beursong koerste de AEX index 0,8 procent hoger naar 515,57 punten, terwijl de Midkap 0,7 procent bijschreef

Onder de volledig groengekleurde hoofdfondsen zaten financiële waarden in de lift na de Amerikaanse renteverhoging van woensdagavond. ING Groep, NN Group en Aegon klommen circa 1 procent. Koploper was evenwel staalconcern ArcelorMittal met drie procent. Ahold Delhaize sloot de rij met een minimaal plusje.

In de AMX won roestvaststaalconcern Aperam bijna drie procent. Air France-KLM en Flow Traders wonnen circa 1,5 procent. Vastgoedfonds WDP was met een half procent een van de weinige dalers, ondanks het nieuws dat het bedrijf logistiek dienstverlener Mainfreight als nieuwe huurder zal ontvangen voor het nog te ontwikkelen distributiecentrum aan het Kluizendok in de haven van Gent. 

Bij de kleinere fondsen won AMG Advanced Metallurgical Group twee procent. Acomo verloor een half procent.

Het lokaal genoteerde AND International Publishers kelderde 7,9 procent na vrijgave van de jaarcijfers. Eurocastle Investment steeg juist 8,5 procent na het openen van de boeken. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street kleurt groen

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Sentiment onder beleggers blijft positief.

Gisteren - Lees verder

Glencore bevestigt interesse in Bunge

Amerikaanse graanhandelaar heeft ondernemingswaarde van 15 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs loopt verder op

Markt wacht op OPEC bijeenkomst.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 528,17 0,06% 0,32 527,85
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 791,27 -0,19% -1,48 792,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 976,49 -0,00% -0,01 976,50