Flink meer winst voor VolkerWessels

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 08:25

Geen extra informatie over voornemen tot beursgang.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft vorig jaar een kwart meer winst behaald en zag de orderportefeuille op een recordniveau uitkomen. Dit maakte het Nederlandse bouwbedrijf donderdag bekend zonder extra informatie te verschaffen over de intentie naar de beurs gaan.

De nettowinst van het bedrijf van de familie Wessels steeg met 25 procent van 113 miljoen euro in 2015 naar 141 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) groeide met 9 procent tot 254 miljoen euro, waarbij de marge met 0,2 procentpunt toenam naar 4,6 procent.

"Een meerderheid van onze segmenten profiteerde van hogere volumes en verbeterde marktomstandigheden, wat resulteerde in een stijging van zowel bedrijfsopbrengsten als EBITDA ", zei bestuursvoorzitter Jan de Ruiter. De topman benadrukte dat de resultaten verbeterden, ondanks ongunstige wisselkoerseffecten in verband met de daling van het Britse pond en vertragingen bij projecten als gevolg van bosbranden in de Canadese provincie Alberta.

De omzet van VolkerWessels steeg afgelopen jaar met 3 procent naar 5.490 miljoen euro. De orderportefeuille kwam uit op een recordhoogte van 8.157 miljoen euro, 6 procent meer dan eind 2015.

De omzetstijging was met 11 procent het sterkst bij de Nederlandse tak Bouw & Vastgoed Ontwikkeling naar 1.946 miljoen euro. De winstgevendheid nam hier ook sterk toe. Bij de Nederlandse infrastructuur activiteiten daalden de opbrengsten met 1 procent, maar steeg de winstgevendheid wel. 

Beursgang

Begin dit jaar liet het Nederlandse bouwbedrijf weten de strategische opties te onderzoeken, waaronder een mogelijke beursgang. De familie Wessels, die alle aandelen van VolkerWessels in bezit heeft zou de intentie hebben om haar kapitaal te spreiden. Het bouwbedrijf verschafte hier donderdag geen extra informatie over.

Het bouwbedrijf zal 83,4 miljoen euro aan dividend uitkeren over 2016.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

30 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

37 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.