Lagere resultaten Gasunie

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 09:02

Getransporteerd gasvolume gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse Gasunie heeft in 2016 een lagere omzet en winst gerealiseerd, ondanks een gestegen gastransport. Dit maakte het staatsgastransportbedrijf donderdag bekend.

De omzet daalde met 5,1 procent naar 1,55 miljard euro en de nettowinst liep fors terug van 553 miljoen in 2015 naar 183 miljoen vorig jaar. Dit was vooral het gevolg van een lagere gasproductie in Groningen en als gevolg daarvan meer kosten voor import en conversie van gas. De genormaliseerde nettowinst, exclusief een bijzondere waardevermindering op het GTS netwerk, daalde met 5,8 procent naar 521 miljoen euro.

Het dividend voor de Nederlandse Staat daalde van 332 miljoen naar 110 miljoen euro.

De hoeveelheid getransporteerd gas steeg afgelopen jaar met 5,6 procent. Vanwege de import van gas is de conversie van hoogcalorisch naar laagcalorisch gas vorig jaar gestegen naar van 16,9 miljard naar 23,4 miljard kubieke meter.

In 2016 is het Nederlandse virtuele handelsplatform Title Transfer Facility de grootste van Europa geworden en stootte daarmee het Engelse National Balancing Point van de troon.

In december hebben Gasunie Deutschland en Open Grid Europe de gezamenlijke acquisitie van het Duitse Jordgas Transport van Statoil afgerond. Hierdoor heeft Gasunie haar aandeel in de Duitse pijpleiding NETRA uitgebreid. Deze leiding loopt van de Noordzeekust bij Emden naar het oosten van Duitsland en transporteert voornamelijk Noors gas. 

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.