Lufthansa boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 16 maart 2017, 07:49

Stakingskosten drukken de resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft in 2016 meer winst geboekt en verwacht in het lopende jaar licht hogere resultaten te realiseren. Dit meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag voorbeurs.

Topman Carsten Spohr stelde dat Lufthansa sterker in zijn schoenen staat dan een jaar eerder en verwacht dat de marges uit eerdere jaren gehandhaafd kunnen worden. 

In het lopende jaar wil Spohr de kosten verder terugbrengen, gezien dit volgens de topman de enige manier is om de daling van de omzet en hogere brandstofkosten mee op te vangen.

De omzet van Lufthansa daalde in 2016 met 1,2 procent van 32,1 miljard naar 31,7 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) nam met 3,6 procent af tot krap 1,8 miljard euro en lag daarmee in lijn met de doelstelling die de luchtvaartmaatschappij had gecommuniceerd met de markt. De resultaten werden voor 100 miljoen euro gedrukt door kosten gerelateerd aan stakingen.

Onder de streep restte een nettowinst van 1,8 miljard euro. In 2015 verdiende Lufthansa nog 1,7 miljard euro. De winsten werden volgens Lufthansa gedreven door een positieve ontwikkeling bij passagiersvervoer. Bovendien werd opgemerkt dat de totale kosten sneller dalen dan de brandstofkosten.

Aandeelhouders kunnen over 2016 een dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien, vergelijkbaar met het dividend uit 2015.

Kwartaalcijfers

In het vierde kwartaal van 2016 nam de omzet van Lufthansa toe met 0,5 procent tot 7,8 miljard euro. Dit resulteerde evenwel in een forse daling van het aangepaste bedrijfsresultaat van 124 miljoen naar 75 miljoen euro. 

Onder de streep resteerde een verlies van 75 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder leed de luchtvaartmaatschappij nog een verlies van 50 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende boekjaar mikt Lufthansa op een iets hoger aangepast bedrijfsresultaat dan de gerapporteerde 1,8 miljard euro over 2016. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.